Нові плани німецької благодійниці з підтримки сімей учасників АТО

Нові плани німецької благодійниці з підтримки сімей учасників АТО

У міському Центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді (ЦСССДМ) відбулася зустріч із фрау Валентиною Собецькою — головою німецької асоціації «Допомога дітям України, для Новограда-Волинського». Не вперше наша землячка приїжджає з пропозиціями щодо організації заходів на підтримку містян. Лише у 2015 році на проведення благодійних заходів асоціація витратила понад 35 тисяч євро, які були зібрані у Німеччині.
Валентина Собецька розповіла про те, що нині займається організацією поїздки дітей з сімей учасників АТО у Німеччину, цей візит заплановано на серпень. Також у планах голови благодійної німецької асоціації реалізація у Новограді соціального проекту на підтримку жінок із дітьми. Гостя поділилася досвідом організації у Німеччині інтернаціональних зустрічей молодих жінок та їх дозвілля.
Як розповіла «Звягелю» головний спеціаліст ЦСССДМ Людмила Харченко, благодійниця Валентина народилася і виросла у Новограді-Волинському, багато років проживає в Німеччині, що не заважає їй любити Україну, місто свого дитинства і допомагати.
Цьогоріч Валентина Собецька стала переможницею міського рейтингу популярності «Гордість міста-2015» у номінації «Янголи добра», але не змогла бути присутньою на церемонії. Тож директор Центру соціальних служб Наталія Борис від імені громади вручила нагороду благодійниці, подякувавши за плідну співпрацю.
Юлія КЛИМЧУК