Щасливе дитинство — це…

Щасливе дитинство — це…

Щороку, в перший день літа, в Україні та світі відзначають Міжнародний день захисту дітей — свято радості та одвічної надії. Адже діти — це наше сьогодення і наше майбутнє, в них ми хочемо бачити здійснення своїх мрій і сподівань. Тому, напевно, одна з найбільших удач у житті — це щасливе дитинство. Ліна Костенко писала: «І в дитинство, ніби в теплі краї, летить душа, їй там тепло завжди». Напевно, через те, що всі ми родом із дитинства... Діти хочуть швидше стати дорослими, ходити на роботу, керувати автомобілем, взувати високі підбори, а дорослі — повернути безтурботні роки, коли найбільша проблема у житті — це побиті коліна. Тому Міжнародний день захисту дітей у міському Парку культури та відпочинку відзначали звягельчани різного віку.
Дитячий сміх, солодка вата, кольорові повітряні кульки, каруселі, веселі пісні та запальні танці заполонили увесь парк. Заступник міського голови Лариса Шутова, від імені міської ради, привітала присутніх зі Святом дитинства. «Знаєте, дивлюсь на всіх вас, і серце наповнюється гордістю і радістю. Ви — найкращі. І міська влада зробить усе для вашого успішного навчання та творчого розвитку. Будьте, діти, щасливі, бо найбільше щастя для нас — це ваша усмішка», — додала вона.
А Людмила Місюра, начальник служби у справах дітей міської ради, побажала, щоб кожна дитина мала можливість тримати за одну руку маму, а за другу — тата. Батьки для дитини — це її опора, це — ті люди, на яких для дитини грунтується віра в життя.
Малеча теж не забула про своїх батьків. Дошкільний навчальний заклад №1 «Джерельце» подарував усім присутнім номер — «Танець із татусем», Анастасія Борисевич — пісню «Наша родина», Ілона Тимошенко заспівала пісню «За вроду дякую батькам».
Дякували діти також і рідній землі. Вихованка дошкільного навчального закладу №4, Даша Абдунаєва, піснею «Я — україночка» розповіла всім, що вона — українського роду. Танцювальний колектив «Родзинки» вітали танком «Віночок», а Вікторія Тимошенко, учениця ЗОШ №8 — піснею «Це мій рідний край».
Бажання жити в добрі та мирі висловив у пісні «Я ненавиджу війну» Іван Лось та вихованці Новоград-Волинського колегіуму — у пісні «Мир без войны».
До вітань приєднались також вокально-хореографічний ансамбль «Лілея», ансамбль сучасного танцю «Глорія», «Дзвіночки» (ЗОШ №3), «Золотий ключик» (ДНЗ №14) та інші талановиті колективи.
Своїми піснями і танцями діти показали, що для них найцінніше і хто для них найдорожчий. І пам’ятайте, що діти — це найщиріші люди, які люблять вас просто за те, що ви є. Дозвольте дітям бути дітьми.
Наталія КОВАЛЬЧУК
Фото Сергія ЩУРУКА