ЧИМ БІЛЬШЕ «ЗАЙЦІВ» — ТИМ МЕНШЕ ПОЇЗДІВ

Керівництво Укрзалізниці постійно повторює, що пасажирські перевезення при існуючих нині тарифах є збитковими, особливо — у приміському сполученні. Через нерентабельність уже скасовано чимало приміських дизель- та електропоїздів у різних регіонах України. Станцію Новоград-Волинський-І цей процес теж не оминув — з грудня минулого року відмінено курсування по вівторках однієї пари дизель-поїздів на маршруті «Новоград-Волинський — Житомир».
В адміністрації вокзалу станції Новоград-Волинський-І застерігають, що зростання числа безбілетних пасажирів може призвести до подальшого зменшення кількості рейсів на приміських маршрутах. Тому закликають пасажирів не робити гірше самим собі, намагаючись проїхати «зайцем». Адже рентабельність того чи іншого потяга, а відтак — доцільність його курсування, визначається не тим, переповнений він чи ні, а кількістю проданих на нього квитків. До них відносяться і пільгові (безкоштовні) проїзні документи, за які залізниця потім отримує компенсацію з міського й районного бюджетів.
Як повідомляє начальник вокзалу станції Новоград-Волинський-І Любов Леонідівна МАЦЮК, з метою покращення якості обслуговування пасажирів та збільшення доходних надходжень у приміському сполученні, відповідно до розпорядження начальника Південно-західної залізниці від 26.02.09, з 1 по 31 березня проводиться місячник із підвищення доходності від перевезень пасажирів у приміському сполученні. Тож, адміністрація вокзалу звертається до пасажирів із проханням оформляти квитки та надлишок ручної поклажі у касах вокзалу.
Олег БРЮХАНОВ