Новоград-Волинська громада відзначила 78-му річницю визволення міста від нацистських окупантів

Новоград-Волинська громада відзначила 78-му річницю визволення міста від нацистських окупантів

Щорічно, 3 січня, жителі громади згадують тих, хто визволяв місто в роки Другої світової війни та ціною власного життя подарував мирне майбутнє для наступних поколінь.

На знак вшанування пам’яті загиблих земляків у роки Другої світової війни представники органів місцевого самоврядування, ветерани, військовослужбовці, жителі громади поклали квіти до пам’ятного знаку «Гармата», могил воїнів-визволителів та схилили голови у хвилині мовчання.

Присутні згадали героїв сьогодення: учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил на Сході України, які продовжують відвойовувати наше право на незалежність та свободу.

Окремо представники органів місцевого самоврядування привітали ветеранів та передали їм продуктові набори.

\"Новоград-Волинська

 

Довідково.

З 8 липня 1941 року по 3 січня 1944 року місто Новоград-Волинський знаходилось у руках нацистських окупантів. Тільки в нашому місті було вбито та закатовано понад 44 тисячі людей. Серед них — військові, які захищали місто влітку 1941 року, військовополонені, підпільники, мирні жителі — жінки й діти. Протягом 1941-1945 років на фронтах воювало 4 тисячі 760 новоград-волинців, з яких 2 тисячі 980 — полягли смертю хоробрих, 2 тисячі 578 — нагороджені бойовими орденами та медалями.

За матеріалами міської ради  


Фото міської ради та з фотопроєкту «На перетині часу»


(автори — Іван ЛАВРЕНЧУК та Ілля СТЕЦЮК)