Рух на міських автобусних маршрутах відновили. Але на села сполучення немає…

Рух на міських автобусних маршрутах відновили. Але на села сполучення немає…

Із 9 березня відновлено міські пасажирські перевезення. Графіки руху на основних маршрутах (№1, 3, 4, 8) опублікувала напередодні Новоград-Волинська міська рада.

\"РухОднак без організованого транспортного сполучення з містом залишаються навколишні села. Жителі сіл справедливо зауважують, що вони також потребують можливості дістатися до міста — по роботі (в кого вона ще збереглася), в лікарню, в аптеки тощо.

За коментарем щодо ситуації «Звягель» звернувся до заступника міського голови Ірини Гудзь , яка курує економічну і транспортну галузь. Ми запитали, чи проводиться робота з місцевими перевізниками для організації транспортного сполучення Новограда-Волинського із селами громади? Якщо так, то коли налагодиться сполучення? Якщо ні, то які рекомендації для жителів сіл у світлі озвученої проблеми?

«Вдячна за активну позицію у всіх питаннях, лише маю важливе уточнення, — відповіла Ірина Гудзь. — Мої обов’язки у військовий час дещо розширилися, і переформатовані під забезпечення транспортом не лише цивільного населення, а, в першу чергу, забезпечення транспортом Збройних Сил України.

Працюємо цілодобово спільно з районом над пошуком бусів, автобусів, автівок, фур, водіїв, аби забезпечити необхідні потреби. Люди навіть уночі з’ясовують питання з митницями, домовляються про логістичні центри, формують вантажі для військових на Схід.

Ми винайшли резерви, аби запустити транспорт по місту — щоб допомогти критичним галузям економіки.

Аби забезпечити довіз людей із сіл — для того є старости, які, в разі гострої потреби, допомагають із пошуком транспорту.

Щиро дякую кожному за розуміння, витримку й допомогу \"Рухв непростий для нас час. Слава Україні!»

Вона також додала, що старостам роз’яснено особливості ситуації. У конкретних кризових моментах їм пообіцяли допомогу.

Нагадаємо, що з 3 березня, у зв’язку з воєнним станом, на території Новоград-Волинської міської територіальної громади припинили роботу громадського транспорту. Міська рада пояснила, що всі автобуси задіяли для потреб територіальної оборони та військових.

7 березня було відновлено рух автобусів за маршрутами №1, 3, 4, 8. У графіках, оприлюднених міською радою, значилося лише по 4-5 рейсів на день на кожному маршруті (вранці й увечері). «Перевезення пасажирів здійснюватиметься безкоштовно», — йшлося в дописі Новоград-Волинської міської ради.

Олег БРЮХАНОВ


Фото графіків руху взято з сайту міської ради