Знову «активізувалися» палії сухостою

Знову «активізувалися» палії сухостою

«Шановні палії, а ворожі танки ви так само будете палити? Чи вашої рішучості вистачає тільки на те, щоб завдавати шкоди довкіллю в таких складних для країни умовах?» — обурюються рятувальники Житомирщини, яким лише впродовж однієї доби довелося ліквідовувати 17 загорянь залишків сухої рослинності в області.

\"ЗновуГоловне управління ДСНС України в Житомирській області нагадує про недопустимість свідомого нищення довкілля, особливо — в умовах війни, коли рятувальні підрозділи задіяні для ліквідації значно важливіших і складніших надзвичайних ситуацій.

«Внаслідок пожеж вогнем пройдено 32 га території. Займання сухостою зареєстровані на території усіх чотирьох районів області: Житомирського, Коростенського, Бердичівського та Новоград-Волинського. У с. Нове Життя Малинської територіальної громади полум’я з трави перекинулося на покинуте обійстя, внаслідок чого вогнем знищено дім і 2 господарчі будівлі. Найбільші за площею пожежі сухостою, які сягнули 4 га, спалахнули в м. Коростень та у с. Турчинка Новоборівської територіальної громади», — йдеться в повідомленні.

Рятувальники Житомирщини закликають населення утриматися від спалювання залишків сухої рослинності та не шкодити екології регіону. Пам’ятайте, що з минулого року паліїв карають величезними штрафами. Однак жодні гроші не вартують того часу, який вогнеборці витрачають на гасіння таких загорянь, коли необхідно приходити на допомогу людям в умовах війни

Підготував Олег БРЮХАНОВ