Виплатити добробатівцям по 5 тис. грн обіцяють наприкінці тижня

Виплатити добробатівцям по 5 тис. грн обіцяють наприкінці тижня

Рішенням сесії Новоград-Волинської міської ради ухвалено виплатити бійцям місцевих добровольчих батальйонів по 5 тисяч гривень разової допомоги.

Як пояснила начальник управління соціального захисту населення міської ради Лілія Хрущ, йдеться тільки про тих, хто, пішовши на службу, втратив дохід. Тобто, ті добробатівці, котрі у березні отримали зарплату за місцем роботи чи пенсію, під цю виплату не підпадають.

«Якщо людина працювала й отримала заробітну плату чи пенсіонери — пенсію, то вважається, що така особа дохід не втратила», — навела приклад Лілія Хрущ.

Вона додала, що таке рішення прийнято на сесії міської ради в межах відповідної програми підтримки підрозділів Збройних Сил України та добровольчих військових формувань. У рішенні прописано, що максимальний розмір разової грошової допомоги становитиме 5 тисяч гривень.

Зволікання з виконанням рішення, про що неодноразово згадували дописувачі в соцмережах, немає, — запевнила Лілія Василівна. Все відбувається, відповідно до процедури: командири підрозділів підготували на ім’я міського голови листи, в яких усім погодили розмір допомоги — 5 тис. грн. Причому, це буде неоподатковуваний дохід, оскільки податки з матеріальної допомоги не стягуються.

«Лише на минулому тижні командири подали заяви. Їх треба опрацювати. Зараз готуємо розпорядження міського голови. Перші виплати розпочнуться наприкінці цього тижня», — пояснила начальниця управління.

Загальна сума, виділена з міського бюджету на ці цілі, становить 5 мільйонів гривень. Безпосередньо на виплати піде 4 мільйони 950 тис. грн, оскільки аж 50 тисяч буде витрачено на поштовий збір.

Наразі йдеться про разову матеріальну допомогу. Якщо виникнуть додаткові фінансові потреби, їх розглянуть на сесії міської ради.

Олег БРЮХАНОВ