Покинули у холодній хаті однорічну дитину: поліцейські розслідують залишення у небезпеці батьками малолітньої доньки.

Покинули у холодній хаті однорічну дитину: поліцейські розслідують залишення у небезпеці батьками малолітньої доньки.


Подія сталась у Бердичівському районі. Розбирались у ситуації ювенальні поліцейські Бердичівський районний відділ поліції Житомирщини разом з представниками соціальної служби.

до поліції надійшло повідомлення про те, що у жительки одного із сіл знаходиться сусідська однорічна дівчинка. Натомість про місцезнаходження її батьків нічого не відомо.

У неділю жінка почула дитячий плач, коли проходила повз сусідське обійстя. Зрозумівши, що дитину ніхто не заспокоює, сусідка вирішила зайти. У нетопленій хаті застала розгардіяш, рештки застілля і маленьку дитину. Дорослих ніде не було. Спочатку думала, що залишили ненадовго, тому й забрала дівчинку до себе, заспокоїла та нагодувала. Дитину ніхто не шукав, сусіди ні до ночі, ні до наступного ранку додому так і не з’явились.

Маля помістили до медичного закладу для обстеження. А ювенальні поліцейські взялися за розшук батьків. Увечері понеділка обоє з’явились у селі.

Родина раніше вже потрапляла в поле зору правоохоронців. А матір улітку було притягнуто до адміністративної відповідальності за неналежний догляд за дитиною.

Цього разу поліцейські відкрили кримінальне провадження за фактом залишення дівчинки у небезпеці (ст. 135 Кримінального кодексу України). Нині триває з’ясування всіх обставин. За чинним законодавством батькам може загрожувати до 2 років обмеження чи позбавлення волі.

Врятована з небезпечних умов дитинка наразі під наглядом лікарів. Подальшу її долю визначатиме суд.


Ювенальна Превенція Житомирської Області