Об’єднання нації — зброя, яку не передбачив агресор

Об’єднання нації — зброя, яку не передбачив агресор

Інформаційна підтримка дуже важлива.


— Після статті у «Звягелі» про волонтерів політехнічного коледжу, в якому вчився наш земляк-Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, ми отримали нову хвилю людської підтримки, — подякувала нам заступник директора Оксана Кудрявцева.

Пару днів тому волонтери повернулися з поїздки на Донеччину, куди завезли нашим захисникам допомогу: буржуйки, виготовлені колективом, корисні речі та продукти. У межах акції «Теплі обійми для ЗСУ» вдалося зібрати допомогу небайдужих: викладачів, студентів та їх батьків, підприємців та містян.

— Вражає доброта і відданість наших хлопців, — поділилася враженнями Оксана Миколаївна. — Багатьох нас у тилу війна робить жорстокими, а там, на фронті, вони радіють будь-якій підтримці земляків, готові стояти за всіх до останнього. Це викликає неймовірну повагу.

Наступними вихідними волонтери технікуму їдуть на Схід України знову. Цього разу везтимуть автівку (УАЗ Р-15), придбану за кошти студентів з-за кордону. Для її відправки потрібні акумулятор і чотири колеса. Аби машина не їхала порожньою, пропонують землякам долучитися.

\"Об’єднання \"Об’єднання

Важлива осіння потреба для військових — вологостійке взуття (гумові чоботи з теплими стельками). Напередодні придбані чоботи ученицями ліцеїв №1 та №5, були розібрані «на розхват».

Також стануть у нагоді натуральні нитки (зі старих светрів), з яких волонтери плетуть на передову шкарпетки. Зокрема, дякують колективу ліцею №1. До цієї справи може долучитися кожна бабуся, яка не має коштів, але прагне наблизити Перемогу.

— Давайте ми всі об’єднаємося. Якщо в нас у місті досі немає вибухів, то це тому, що наші захисники стоять на сторожі. Об’єднання нації зараз — та зброя, яку не врахував і не очікував путін. Кожен долучиться бодай десятьма гривнями — і ми здатні на неймовірне», — каже волонтерка Олена Бібко.

Зима вже близько, потреба в теплих речах на фронті зростає. У коледжі збирають кошти на термобілизну, запчастини для буржуйок, рації (чотири нещодавно придбали за кошти студентів).

Дякують підприємствам-спонсорам: «Техна», «Жако». Вірять у підтримку інших місцевих виробників. Кажуть: «Звісно, ми не можемо забезпечити усіх теплим військовим одягом. Але якщо ви зробите маленький внесок у збір, — ми зігріємо не лише тіла, а й душі наших воїнів».

У суботу, 5 листопада, автівка для фронту стоятиме біля політехнічного коледжу (вул. Шевченка, 38). Сюди можна приносити флісові кофти, теплі шкарпетки, плащі-накидки.

Для охочих долучитися, повідомляємо реквізити рахунків. Обіцяють публікувати фінансові звіти:


4149 6293 6093 4228 («ПриватБанк», Кудрявцева О.)


5363 5420 2020 1308 («ПриватБанк», Ничипорук Д.)


4441 1144 6827 4731 («Монобанк», Ничипорук Д.)


5167 8032 3846 9501 («Ощадбанк», Оніщук М.)


Юлія КЛИМЧУК