Артем Алексеєнко посів друге місце на міжнародній «Юнацькій лізі з карате» у Венеції

Артем Алексеєнко посів друге місце на міжнародній «Юнацькій лізі з карате» у Венеції


Масштабна спортивна подія — «Юнацька ліга з карате» — відбулася цими вихідними в італійському місті Венеція. Турнір зібрав рекордну кількість спортсменів — 2501 учасник із 58 країн.





Змагання проводилися у трьох вікових категоріях: 12-13, 14-15 та 16-17 років.





«Нашу команду представляли п’ять спортсменів — вихованці ДЮСШ ім. В.П. Єрмакова та СК «СІЧ», — розповів «Звягелю» тренер Вадим Рибачок.





Артем Алексеєнко, всупереч шаленій конкуренції (у його категорії було 80 учасників) посів друге місце. На шляху до фіналу він здолав спортсменів з України, Боснії, Іспанії, Хорватії, Румунії, Іспанії — у півфіналі, проте у фіналі поступився атлету з Греції, який є діючим чемпіоном світу.
Артем Алексеєнко, окрім медалі зі змагань, привіз ще путівку до складу збірної України.





Близьким до медалі був і Нікіта Ганношин, який посів сьоме місце серед 96 спортсменів своєї категорії. Перемоги були над словаком, болгарином, поляком та латвійцем. Поразок зазнав від італійця та турка (який є діючим чемпіоном Європи).





Одне коло вдалося пройти Назару Ревво. У другому колі він поступився спортсмену з Іспанії. Домінуючи в поєдинку, зазнав прикрої поразки з рахунком 2:3.





Гідний виступ, хоч і без перемог, продемонстрували Віталій Високолян (поступився спортсмену з Португалії — 1:0) та Єгор Сугак (поступився спортсмену з Німеччини 3:4). «Єдиною причиною такого результату можу назвати відсутність досвіду виступу на такому рівні», — прокоментував Вадим Рибачок.





Підготував Олег БРЮХАНОВ
Фото надано ДЮСШ ім. В.П. Єрмакова