«У кожного — свій фронт. Ми печемо смачний хліб»

«У кожного — свій фронт. Ми печемо смачний хліб»

Серед сучасних локацій у Звягелі, що надали місту нові робочі місця, а людям — можливість «смакувати, а не готувати» різноманітні страви — магазини «М’ясомаркет» на вулицях Соборності, 14 (центр) та Військової доблесті, 25 («Болгарбуд»). Цікаво, що тут можна придбати не лише м’ясні вироби та копченості, а й хлібобулочну продукцію, яку виготовляють у новій сімейній пекарні «Бон Батон».

\"«У

 




— Бажання випікати хліб було ще до війни, але втілити цей проєкт вдалося у вересні 2022-го року, — розповіла власниця пекарні Світлана Савчук. — Головна мета — хотілося отого смачного бабусиного хліба на заквасці, запашного і гарячого… І нам це вдалося!

Важко переоцінити внесок підприємців, які під час війни започатковують нові виробництва. Приємно, що в нашому місті теж такі є.

Сучасний цех із виробництва власної продукції, у якому розташовано й пекарню, працює, відповідно до державних стандартів і європейських норм. Майстрині кулінарії виготовляють тут різноманітну смакоту для місцевих «М’ясомаркетів»: від салатів — до шашликів.

— У такі нелегкі часи, як зараз, особливо важливо, аби працювала економіка, створювалися робочі місця і сплачувалися податки, — каже Світлана Савчук. — У кожного в Україні — свій фронт.

\"«У

Родзинка пекарні — гарячий, не запакований (!) хліб, який рідко тепер зустрінеш на полицях інших магазинів.

А тут він є у продажу: цільнозерновий, з висівками, різними видами насіння, пшеничний і житній, бездріжджовий. Загалом — близько десяти видів.

\"«У «З нашими смаколиками ви забудете про дієти, бо неможливо встояти, коли бачиш таку смакоту, а після першої спроби важко зупинитися», — підписує колектив у мережі фото зі своїми виробами.

Аби продавати незапакований хліб, пекарня «Бон Батон» придбала спеціальні дерев’яні вітрини зі склом, що захищають вироби від зовнішнього впливу. Через те, що хліб не охолоджують для пакування, усі його смакові якості збережено.

Особлива гордість виробників — бездріжджовий хліб. Його виготовлення має складний технологічний процес, вимагає значних енергозатрат і часу. Колективу пекарні довелося постаратися, аби опанувати рецептуру з найменшою калорійністю і найбільшою користю.

\"«У

 

— Усю ніч тісто в цеху бродить на заквасці, а печемо його після обіду, — розповіла власниця пекарні. — Тепер нам зрозуміло, чому такий хліб не всі виробники беруться виготовляти. Бо це — довготривалий процес, тож обирають швидке виробництво.

Як розповіла пані Світлана, із колективом також випікають здобні вироби. Нещодавно почали постачати їх у деякі школи міста і району. Продукція якісна, відповідає усім новим вимогам дитячого харчування.

Цікаво, що на всі хлібобулочні вироби після 19-ї години в «М’ясомаркетах» існує знижка — 15%.

\"«У

Вимкнення електрики на роботу не впливає. Керівництво потурбувалося про умови збереження свіжості продукції та можливість працювати в непростих обставинах.
Також тут діє послуга з безкоштовної доставки їжі додому чи в офіс.

«Сьогодні зовсім не обов’язково витрачати час і сили на приготування частувань. Ми із задоволенням доставимо смачні м’ясні, сирні, овочеві вироби в будь-який мікрорайон міста як у робочий, так і вихідний».

Ще одне ноу-хау колективу — безкоштовно привозять страви власного виробництва та хліб стареньким, самотнім, малозабезпеченим містянам, які потребують підтримки. Люди за це щиро дякують меценатам.

А меценати не поспішають розповідати про свою волонтерську діяльність. Про те, що підтримують ЗСУ бронежилетами, транспортними засобами, пальним. І що свого часу, організувавши соціальний проєкт з підтримки людей із фізичними обмеженнями, влаштували їх до себе на роботу й не припиняють опікуватися ними під час війни. «Особливі» люди працюють у цеху виготовлення продукції. Мають за це оплату своєї праці і важливу соціалізацію.

— Успіх у будь-якій справі — це любов до того, що робиш, — ділиться керівник Світлана Іванівна. — Це — бажання розвиватися і, звісно, великий труд… Не варто забувати і про порядність та чесність. Жодного дня з початку війни не опускали рук, бо розуміємо, наскільки важливо працювати. Дякувати Богу, не було навіть думки поїхати кудись. Наші хлопці мужньо захищають нашу землю, віддають свої життя, нам залишається працювати в тилу. Захисники здобувають мир, а нам треба відбудовувати країну. У наших дітей буде мирне небо і світле майбутнє!

\"«У

 

Юлія КЛИМЧУК