У Звягелі відзначили День українського добровольця

У Звягелі відзначили День українського добровольця

Щороку, 14 березня, в Україні відзначається День українського добровольця. Пам’ятна дата встановлена Верховною Радою України у 2017 році, щоб вшанувати мужність та героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави.

Дата 14 березня була обрана не випадково. Саме в цей день у 2014 році на тренувальну базу в Нових Петрівцях із Майдану Незалежності вирушили перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану для формування першого добровольчого батальйону. Чоловіки й жінки самоорганізувалися та вирушили на Схід України — на захист нашої держави та її суверенітету.

 




У Звягелі відзначили День українського добровольця

Зараз Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії — повномасштабну збройну боротьбу з російським агресором за власну незалежність і територіальну цілісність.

14 березня 2023 року у Палаці культури ім. Лесі Українки м. Звягеля відбувся урочистий захід із нагоди Дня українського добровольця. Свято не обійшлося без привітань та нагороджень наших добровольців, музичних та танцювальних номерів.

Присутні вшанували пам’ять загиблих Героїв хвилиною мовчання.

Захід був присвячений українським добровольцям, вони заповнили залу вщерть.

Міський голова Звягеля Микола Боровець привітав зі святом та відзначив кращих добровольців добровольчих формувань Новоград-Волинської територіальної громади №№1, 2, 4, 5 почесними грамотами та подяками від міської ради з нагоди Дня українського добровольця.

Перед побратимами виступив колишній доброволець, учасник бойових дій, а нині — начальник Новоград-Волинської районної військової адміністрації Іван Туровський. Він відзначив, що у непростий для країни час наші добровольці згуртувалися і стали на захист територіальної цілісності й суверенітету держави. Сильні духом чоловіки й жінки пройшли Майдан, а згодом зупинили наступ російського агресора та посягання терористичних угрупувань. Сьогодні пліч-о-пліч із військовослужбовцями Збройних Сил України вони продовжують боронити українську землю.

У Звягелі відзначили День українського добровольця

Начальник Новоград-Волинської районної військової адміністрації Іван Туровський нагородив відзнакою Президента України «За оборону України» командира добровольчого формування №4 Новоград-Волинської територіальної громади Олександра Ющенка — людину, яка з 2014 року вкладає величезні кошти на підтримку збройних сил та добровольчих формувань. Також він відзначив кращих добровольців добровольчих формувань Новоград-Волинської територіальної громади №№1, 2, 4, 5 та Ємільчинської територіальної громади почесними грамотами та подяками Новоград-Волинської районної військової адміністрації.

Голова Звягельської районної ради Артур Загривий нагородив подяками та грамотами кращих добровольців добровольчих формувань Новоград-Волинської територіальної громади №№1, 2, 4, 5 та Ємільчинської територіальної громади.

У Звягелі відзначили День українського добровольця

До слів привітань приєднався заступник командира військової частини А7306 із морально-психологічного забезпечення, майор Ігор Назарчук. Із нагоди поважної дати він від імені заступника командувача ОК «Північ» з територіальної оборони та командира 140-го окремого батальйону територіальної оборони привітав учасників добровольчих формувань із Днем українського добровольця та вручив від них грамоти та подяки кращим добровольцям добровольчих формувань Новоград-Волинської територіальної громади №№1, 2, 4, 5 та Ємільчинської територіальної громади.

15 березня під час проведення навчань добровольців Баранівської територіальної громади майор Ігор Назарчук привітав зі святом Дня українського добровольця командира та кращих добровольців Баранівської територіальної громади від імені Новоград-Волинської районної військової адміністрації, Звягельської районної ради та командира 140-го окремого батальйону територіальної оборони.

У Звягелі відзначили День українського добровольця

Від себе особисто та керівного складу 140-го окремого батальйону територіальної оборони хочу відзначити та привітати найстаршого добровольця Звягельської територіальної громади, полковника у відставці Віктора Омеляновича Крижанського. Ця людина надихає на перемогу та на рух уперед. Його мудрі поради, підкріплені життєвим досвідом, сила і стійкість духу, мужність і відданість рідній землі завжди були і залишаються надійним орієнтиром для молодого покоління, яке зараз розбудовує незалежну державу.
 

Валерій ПОСТІЖЕНКО,
офіцер групи ЦВС
військової частини А7306, майор