Фракція «Народна партія»: віддані вирішенню проблем своїх виборців, вболіваємо за злагоду в нашій громаді, усіма своїми справами допомагаємо наближати Перемогу. Звіт про роботу депутатів фракції

Фракція «Народна партія»: віддані вирішенню проблем своїх виборців, вболіваємо за злагоду в нашій громаді, усіма своїми справами допомагаємо наближати Перемогу. Звіт про роботу депутатів фракції

Фракція «Народна партія» у складі Звягельської міської ради представлена 4 депутатами: Петро Литвин (голова фракції), Людмила Тодорович, Сергій Мельник та Юра Мірзабекян.

Депутатську діяльність протягом звітного періоду здійснювали злагоджено, приймали виважені рішення й працювали на благо громади, як робили це і в попередні роки каденції, допомагали кожному в силу своїх повноважень та можливостей.

Як обранці громади, свою роботу спрямовували винятково на розвиток та стабільне життєзабезпечення Звягельської громади, захист інтересів її жителів. Разом із тим, зважаючи на повномасштабне вторгнення, наша діяльність набула інших сенсів. Це — і волонтерство, і підтримка військових, громадян із числа внутрішньо переміщених осіб, а також тих, хто потребує допомоги.

Фракція «Народна партія»: віддані вирішенню проблем своїх виборців, вболіваємо за злагоду в нашій громаді, усіма своїми справами допомагаємо наближати Перемогу. Звіт про роботу депутатів фракції

  1. Участь у сесіях міської ради, робота в комісіях, наглядових та спостережних радах

Протягом 2023 року депутати фракції «Народна партія» взяли участь у 15 сесіях міської ради (у тому числі — 7 позачергових), 19 пленарних засіданнях, 13 засіданнях погоджувальної ради, а також у засіданнях постійних комісій міської ради, на яких опрацьовано питання, що виносилися на розгляд сесій міської ради. Брали участь у розробці проєктів рішень із питань економічного та соціального розвитку Звягельської громади, земельних відносин, підтримки комунальних підприємств, забезпечення життєдіяльності закладів охорони здоров’я, освіти та спорту.

Протягом звітного року продовжили працювати в роботі постійних комісій міської ради: з питань містобудування, архі-
тектури та земельних відносин (Петро Литвин), з питань бюджету територіальної громади, комунальної власності та економічного розвитку (Людмила Тодорович), з питань житлово-комунального господарства, екології та водних ресурсів (Юра Мірзабекян) та з питань соціальної політики, охорони здоров’я, освіти, культури та спорту (Сергій Мельник).

Депутати фракції є членами наглядових та спостережних рад комунальних підприємств Звягельської міської ради. Зокрема, Петро Литвин очолює спостережну раду комунального некомерційного підприємства «Звягельська багатопрофільна лікарня» Звягельської міської ради. Основні питання, які розглядалися у 2023 р.: розвиток матеріально-технічної бази та інфраструктури підприємства; результати фінансово-господарської діяльності; дотримання вимог законодавства під час здійснення медичного обслуговування населення, дотримання прав та безпеки пацієнтів; забезпечення лікарськими засобами, засобами індивідуального захисту; аналіз кадрового забезпечення; харчування пацієнтів тощо.

Упродовж 2023 року наша депутатська фракція пріоритетно здійснювала свою діяльність у напрямках:

  • допомога ЗСУ та сприяння обороні України і громади;
  • спрямування коштів місцевого бюджету на закупівлю необхідного обладнання для ЗСУ та підтримку військовослужбовців, ветеранів і їхніх сімей;
  • підтримка фізичної культури та спорту;
  • забезпечення стабільної роботи комунальних підприємств у громаді;
  • підтримка внутрішньо переміщених осіб та вирішення проблем жителів громади.

 

Підтримка ЗСУ, Сил оборони, підтримка ВПО

Підтримували контакти з благодійними, громадськими організаціями для надання допомоги військовим підрозділам, а також забезпечення жителів громади гуманітарною допомогою, комунальних підприємств критичної інфраструктури — обладнанням для їх безперебійної роботи.

Разом із благодійним фондом «Майбутнє Полісся», заснованим у 2012 році родиною Литвинів, спільно з благодійниками та друзями фонду, станом на 01.04.2024 року (за час повномасштабної війни) передали:

для ЗСУ:

  • позашляховики — 57 шт.,
  • легкові авто — 9 шт.,
  • мікроавтобуси — 9 шт.,
  • броньоване авто — 1 шт.,
  • автомобіль швидкої допомоги — 1 шт.,
  • квадроцикли — 3 шт.,
  • пальне — 1,1 тонни,
  • дрони — 27 шт.,
  • бронежилети — 13 шт.,
  • супутникові телефони та рації — 14 шт.,
  • фасовані продукти —5 тонн,
  • спальні мішки та каремати — 750 шт.,
  • термоси — 100 шт.,
  • старлінк — 1 шт.,
  • комп’ютер — 1 шт.,
  • дизельні генератори —35 шт.;

 

Фракція «Народна партія»: віддані вирішенню проблем своїх виборців, вболіваємо за злагоду в нашій громаді, усіма своїми справами допомагаємо наближати Перемогу. Звіт про роботу депутатів фракції

 

для медичних закладів:

  • набори для реанімації — 7 шт.,
  • концентратори кисню — 4 шт.,
  • УЗД-апарат — 1 шт.,
  • захисні костюми — 1300 шт.,
  • COVID-тести — 78 тис. шт.;

 

для внутрішньо переміщених осіб:

  • одяг — 850 кг,
  • засоби гігієни — 50 ящ.,
  • медикаменти та засоби захисту — 65 ящ.,
  • фасовані продукти — 500 кг цукру, 100 кг круп та борошна, 40 кг дитячого харчування.

 

  1. Діалог із виборцями

Проводилися зустрічі з виборцями. Громадяни зверталися до нас за вирішенням питань особистого характеру, зокрема, щодо покращення умов проживання, надання матеріальної допомоги. Також піднімалися питання ремонту та грейдерування доріг, проведення заходів із благоустрою, зрізання аварійних дерев, поточних ремонтів приміщень комунальної власності тощо.

На особистий прийом до депутатів фракції у 2023 році звернулися 212 громадян.

Протягом звітного періоду депутати інформували Звягельську міську раду та її виконавчі органи про проблемні питання у своїх виборчих округах, територіальній громаді задля привернення уваги та їх вирішення.

  1. Спрямування коштів місцевого бюджету, передбачених на потреби виборчих округів

У 2023 році кошти з бюджету, передбачені на потреби виборчих округів, спрямовані депутатами фракції наступним чином:

Петро Литвин: 250 тис. грн — на придбання апарату реабілітації руки для відділення комплексної реабілітації Звягельської багатопрофільної лікарні та 250 тис. грн — на капітальний ремонт вулиці Олександра Чернявського.

Сергій Мельник: 170 тис.грн — на придбання апарату реабілітації руки для відділення комплексної реабілітації Звягельської багатопрофільної лікарні та 330 тис. грн — на придбання тренажерів та спеціального взуття для змагань для ДЮСШ.

Юра Мірзабекян: 455 тис. грн спрямував на капітальний ремонт вулиці Олександра Чернявського.

Людмила Тодорович: 455 тис. грн спрямувала на капітальний ремонт вулиці Олександра Чернявського.

Депутати міської ради здійснюють свої повноваження, не пориваючи з виробничою або службовою діяльністю, на безоплатній основі.

Фракція «Народна партія»: віддані вирішенню проблем своїх виборців, вболіваємо за злагоду в нашій громаді, усіма своїми справами допомагаємо наближати Перемогу. Звіт про роботу депутатів фракції

Людмила Тодорович, директорка комунального підприємства Звягельської міської ради «Звягельтепло»: «Одним із основних обов’язків своєї діяльності як депутата міської ради вважаю участь у пленарних засіданнях міської ради та роботу в постійній комісії з питань бюджету територіальної громади, комунальної власності та економічного розвитку, на яких ми обговорюємо стратегії розвитку нашої громади та проєкти, які ще необхідно втілити в життя.

Завжди першочергово підтримувала рішення про виділення коштів на потреби ЗСУ, особисто брала участь у зборах коштів на запити наших захисників.

Також для об’єкта критичної інфраструктури громади за мого сприяння було здійснено виділення коштів на закупівлю екскаватора та самокида з краном-маніпулятором, що використовуються для потреб громади та ЗСУ; технічне переоснащення двох котелень.

Одним із пріоритетів моєї громадської роботи є підтрим-ка внутрішньо переміщених осіб, участь у проєктах на їх підтримку. Наразі також вивчаю можливість створення в громаді будинку для людей літнього віку та людей 
з інвалідністю».

Юра Мірзабекян, тренер-викладач Звягельської філії ЖДЮСШ з боротьби Житомирської обласної ради: «Для мене найважливіше — «живе» спілкування з жителями громади. У 2023 році надано інформаційно-консультативну допомогу більш як 120 громадянам, за їхніми запитами складено понад 90 актів обстеження матеріально-побутових умов проживання.

Спрямував понад 15 тис. грн власних коштів на підтримку ЗСУ. Із 2022 року вступив до добровольчого формування та виконував усі поставлені завдання щодо захисту та безпеки нашої територіальної громади. З вересня 2023 року донині благодійно харчую гарячими стравами ДФТГ №1 (8 мобільних протиповітряних груп).

Як тренер, уболіваю за галузь спорту в нашій громаді. У квітні 2023 року підготував чемпіона у відбірному чемпіонаті України U-20 та у червні 2023 року зі своїм вихованцем представили Україну у складі національної збірної на чемпіонаті Європи (Іспанія).

Ініціював придбання спортивного інвентарю для відділення вільної боротьби».

Фракція «Народна партія»: віддані вирішенню проблем своїх виборців, вболіваємо за злагоду в нашій громаді, усіма своїми справами допомагаємо наближати Перемогу. Звіт про роботу депутатів фракції

Сергій Мельник, тренер-викладач із боротьби вільної школи вищої спортивної майстерності Житомирської обласної ради: «Підтримка та допомога ЗСУ на сьогодні — наш пріоритет. Підтримував усі без винятку рішення міської ради, які були спрямовані на це.

Ініціював проведення у Звягелі Чемпіонату України з вільної боротьби U-20, який відбудеться у квітні. У межах його підготовки сприяв ремонту спортивних залів греко-римської та вільної боротьби в місті, а також придбанню інвентарю, килимів.

Багато уваги приділяв і приділяю спортивному гарту нашої молоді та дітей. Серед моїх вихованців — призерка України, а також велика кількість дітей військовослужбовців.

Фракція «Народна партія»: віддані вирішенню проблем своїх виборців, вболіваємо за злагоду в нашій громаді, усіма своїми справами допомагаємо наближати Перемогу. Звіт про роботу депутатів фракції

Серед першочергових завдань, які ставив перед собою як депутат, — централізоване водозабезпечення мікрорайону «Кар’єр». Багато роботи вже зроблено, плануємо завершити ці життєво важливі роботи в поточному році».

Петро Литвин, ветеран Збройних Сил України, генерал-лейтенант, нагороджений орденами «За заслуги» ІІ та ІІІ ступеня: «Депутати Народної партії у Звягельській міській раді VIII скликання — це професійна, злагоджена команда людей, здатних приймати грамотні, виважені рішення й працювати на благо громади. Послідовні у своїх діях та рішеннях. Відкриті для співпраці і не гаємо часу, бо роботи в усіх нас надзвичайно багато.

Продовжуємо працювати і наближати нашу ПЕРЕМОГУ разом!»

З повагою фракція
«Народна партія» Звягельської міської ради VIII скликання