У Звягелі продовжується втілення у життя реформи шкільного харчування

У Звягелі продовжується втілення у життя реформи шкільного харчування

Із 2022 року вступили в силу нові норми та порядок організації харчування в закладах освіти, відповідно до яких приготування страв для дітей має відповідати принципам здорового харчування. Це можна реалізувати саме через використання сучасного технологічного обладнання, зокрема пароконвектоматів.

 

Минулого тижня заступниця міського голови Наталія Борис та начальниця управління освіти і науки Тетяна Ващук відвідали заклади дошкільної освіти, де ознайомилися з роботою кухні, поспілкувалися з адміністрацією закладу та кухарями, які вже використовують пароконвектомати для приготування їжі вихованцям.

Пароконвектомат — це кухонне обладнання, яке поєднує в собі пароварку та конвектомат. Із його допомогою можна: випікати, смажити, тушкувати, томити, варити на пару, і не тільки. Для приготування потрібно менше часу, а якість страв покращується.

Завдяки тому, що страви готують на пару, у них залишаються всі поживні речовини, вони більш дієтичні, вимагають менше солі, жиру, не всихаються за об’ємом, не пригорають. Також їх використання дозволяє зменшити кількість споживання електроенергії.

У Звягелі продовжується втілення у життя реформи шкільного харчування

Крім того, це дозволить змінити філософію харчування для наших дітей та сформувати в них звичку до здорової, корисної та різноманітної їжі ще з раннього віку.

Для кожного з батьків головним є щастя і здоров’я їх дітей, а для усіх, хто взяв на себе відповідальність за освіту і розвиток дітей, — щаслива здорова дитина — найвища цінність громади.

Відділ інформації міської ради