Відлуння небесної захисної сили: скульптура Архангела Михаїла  полеглим Героям Звягеля

Відлуння небесної захисної сили: скульптура Архангела Михаїла полеглим Героям Звягеля

На кладовищі по вул. Василя Стуса, де спочивають наші земляки — полеглі захисники України, відбулося урочисте відкриття встановленої скульптури Архангела Михаїла — символічної постаті захисника від зла.

 

Церемонія відкриття скульптури була урочистою та зворушливою. До заходу долучилися родини загиблих героїв, духовенство, а також керівництво громади та району: міський голова Микола Боровець, секретар міської ради Оксана Гвозденко, начальник районної військової адміністрації Іван Туровський, голова районної ради Артур Загривий, депутати та працівники управлінь, відділів та установ Звягельської міської ради і небайдужі люди.

Звучали пронизливі слова віршів та пісні, нагадуючи про подвиги тих, хто поклав життя у боротьбі за незалежність України. Хвилина мовчання, під час якої всі присутні вшанували пам’ять загиблих, була миттю спогаду та вдячності. Опісля святі отці провели спільну молитву та освятили скульптуру Архангела Михаїла.

У християнській традиції Архангел Михаїл — це ангел-цілитель, захисник, патрон вояків і лицарів, покровитель душ померлих. Він є ангелом, який бореться зі злом і захищає людей від небезпеки. Його меч символізує силу, мужність і праведність, які допомагають перемагати ворогів. Він є главою «Небесного воїнства», воїнства ангелів, завдання яких захищати. Таким чином скульптура на кладовищі стане не лише пам’ятником Героям, а й символом надії та захисту для всіх, хто відвідує це місце, втіленням віри в перемогу добра над злом, віри в нашу Перемогу.

У ці нелегкі часи особливо важлива єдність нації. Тільки об’єднуючись, ми зможемо перемогти ворога і зберегти незалежність нашої країни.

Нехай скульптура Архангела Михаїла стане символом нашої єдності та надії на перемогу в цій нелегкій боротьбі.

Пам’ятаємо та шануємо загиблих за Україну, гідно продовжуємо їх справу!

Відділ інформації міської ради