48-ма сесія: освітня реформа,  новий заступник та затвердження  Програми безбар’єрного простору

48-ма сесія: освітня реформа, новий заступник та затвердження Програми безбар’єрного простору

25 квітня відбулося пленарне засідання сорок восьмої сесії міської ради восьмого скликання.

Перед початком сесії хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх, хто загинув внаслідок російської збройної агресії.

 

Міський голова Микола Боровець та начальник районної військової адміністрації Іван Туровський вручили почесні нагороди.

Посмертно Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня нагородили Віктора МОСКУЧУКА, Орденом «За мужність» ІІІ ступеня — Анатолія КОСЯНЧУКА, Дмитра АББАСОВА, Максима БУНТОВА, Сергія ХОМІНА, Сергія ДІХТЯРА, Івана ШЕВЧУКА. Також посмертно медаллю «Захиснику Вітчизни» нагородили Андрія БУЧИНСЬКОГО, медаллю «За поранення» — Дмитра ЛІСОТУ та відзнакою «Кращий сержант ЗСУ» — Миколу СКАКОВСЬКОГО.

48-ма сесія: освітня реформа,  новий заступник та затвердження  Програми безбар’єрного простору

Вічна шана та пам’ять нашим Героям, які віддали свої життя за волю та незалежність України.

Окрім того, Геннадій Свірщук удостоєний ордена «За мужність» ІІІ ступеня, Володимиру Осіпчуку присвоєно відзнаку «За зразкову службу», а Володимир Прокопенко отримав медаль «За поранення». 

Далі депутати перейшли до розгляду питань порядку денного.

Рішенням міської ради, у Ліцеї №1 імені Лесі Українки, на базі якого створюється профільний ліцей академічного спрямування, припиняється набір учнів до 1 класів з 2024 року. Не здійснюватиметься набір учнів до 10 класів:

  1. — з 2024 року в Гімназії №2, №5, №6;
  2. — з 2025 року в Гімназії №3, №7, №9, №10;
  3. — з 2026 року в Ліцей №4, Ліцей №11.

Діти підуть навчатися до Ліцею №1, і, таким чином, забезпечиться його поступова трансформація у заклад старшої ланки навчання.

Створення профільного ліцею — важливий крок у реалізації освітньої реформи в нашій громаді й має значні переваги для всіх зацікавлених сторін — батьків, учнів та громади в цілому. Профільний ліцей стане центром інновацій у навчанні, що сприятиме розвитку молодих обдарованих людей, а батьки можуть бути впевнені, що їх дитина отримує якісну освіту з фокусом на конкретну галузь. У профільному ліцеї діти зможуть обирати напрямок, який відповідає їх інтересам та потребам, глибше вивчати предмети, які їх цікавлять, і в яких вони вже проявили обдарованість, розвивати свої таланти та навички у спеціалізованій області, що стане підгрунтям їх успішної кар’єри в майбутньому.

Після активних дискусій все ж прийняли рішення щодо створення профільного ліцею у громаді.

Далі депутати перейшли до погодження кандидатури заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства та екології міської ради. Микола Боровець запропонував кандидатуру Дмитра Гудзя, яку згодом підтримали депутати.

Коротка біографічна довідка: Дмитро Гудзь народився 24.12.1976 року у Звягелі.

У 1995-1997 рр. проходив службу в лавах ЗСУ, після служби повернувся на каменедробильний завод і до 2000 року пройшов шлях від слюсаря до механіка.

У 1997-2003 р.р. навчався у Національному університеті «Львівська політехніка», де здобув повну вищу освіту за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво», а також кваліфікацію інженера в галузі будівництва.

У 2004 році зайняв посаду головного спеціаліста відділу будівельної політики містобудування та архітектури (тоді) Новоград-Волинської міської ради, а у січні 2021 року залишив посаду вже начальника управління — головного архітектора містобудування, архітектури та земельних відносин міської ради.

У 2021-2022 р.р. був на посаді начальника відділу житлово-комунального господарства, архітектури, містобудування, інфраструктури, цивільного захисту населення та оборонної роботи — головного архітектора районної державної адміністрації.

І вже у лютому 2022 року призвався до ЗСУ, де зазнав поранень та втратив верхню кінцівку. 

Далі депутати підтримали напрацьовану Програму створення безбар’єрного простору в Звягельській міській територіальній громаді на 2024-2026 роки.

Її мета — спрямування зусиль органів місцевого самоврядування та суспільства в цілому на створення безперешкодного середовища для всіх груп населення, забезпечення рівних можливостей кожній людині реалізовувати свої права, отримувати послуги на рівні з іншими. 

Програма передбачає низку заходів, а саме: створення безбар’єрного простору за напрямами — фізична безбар’єрність, інформаційна безбар’єрність, цифрова безбар’єрність, суспільна безбар’єрність, освітня безбар’єрність, економічна безбар’єрність. 

Детальніше з програмою можна ознайомитися на порталі документів міської ради.

Традиційно не залишили без уваги й звернення командирів військових підрозділів — на їх потреби, а також оборонні заходи 48-ма сесія спрямувала 13 млн 200 тис. грн. 

Опісля депутати перейшли до рішень, які приймались без активних дискусій. 

Із результатами поіменного голосування депутатів та прийнятими рішеннями у встановлений чинним законодавством термін можна ознайомитися на порталі документів офіційного сайту Звягельської міської ради.

Відділ інформації міської ради