У МІСТІ ПОБІЛЬШАЄ ДІЛЯНОК З ОДНОСТОРОННІМ РУХОМ

У МІСТІ ПОБІЛЬШАЄ ДІЛЯНОК З ОДНОСТОРОННІМ РУХОМ

Невдовзі зазнає змін організація дорожнього руху на кількох, найбільш насичених транспортом, ділянках міських вулиць. На останньому засіданні виконавчого комітету міської ради в якості головного розглядали питання: «Про хід виконання заходів міської програми розвитку дорожнього руху та його безпеки на 2008-2012 роки». Наслідком обговорення стало рішення, що містить дев’ять пунктів.
Отже, влада затвердила зміни у схемі руху транспорту на окремих вулицях мікрорайону «Морське». Точніше — поблизу будівлі, де розташована податкова інспекція. Там, як всі добре знають, вулиця Ушакова настільки звужується, що двом машинам вряди-годи й розминутися неможливо. Про цю проблему давно говорили і нарешті знайшли компроміс: запровадити на цій частині вулиці Ушакова (від перехрестя вулиць Франка, Левченка, Гоголя до перехрестя Ніколаєва, Ушакова, Відродження) односторонній рух. Напрям руху — у бік залізничного вокзалу.
Щоправда, нововведення набуде чинності лише після низки погоджень. І, звісно ж, після того, як будуть проведені підготовчі роботи — встановлення додаткових дорожніх знаків, облаштування автобусної зупинки в районі економіко-гуманітарного коледжу тощо.
Щоб підви-щити безпеку руху в центрі міста, члени виконкому вирішили перенести сто­янку таксі від колишнього універмагу та кінотеатру на частину вулиці Шевченка, що межує з магазином «Лілея». Одночасно буде встановлено знак «Зупинка заборонена» на вулиці Шевченка, від центру й до площі Лесі Українки (з того боку, де кінотеатр). Якщо такі міри ефекту не принесуть, — у центрі міста теж можуть почати експерименти з одностороннім рухом.
До вашої уваги ще декілька важливих пунктів рішення виконкому, які варто знати водіям, щоб не стати мішенню для штрафів. Найближчим часом буде заборонено зупинку на вулиці Войкова (біля ринку «Урожай»), на вулиці Мамайчука (біля ринку «Авангард»), на площі Лесі Українки з боку вулиці Шевченка та на вулиці Соборності (біля банку «Аваль»).
Натомість нових автостоянок, відсутність яких відчутно впливає на безпеку руху в місті, на найближче майбутнє заплановано аж одну — біля магазину «Сантекс» і банку «Аваль». Де спинятися автомобілям, що приїдуть у базарний день до ринку «Урожай», у разі, коли на Войкова заборонять зупинку, — наразі не зрозуміло. І таких прикладів по місту залишається чимало.
На завершення варто додати, що віднедавна знято дорожні знаки, якими заборонявся наскрізний проїзд вулицею Шевченка (від перетину з вулицею Пушкіна до центру) у вихідні та святкові дні. Відповідне розпорядження ухвалив міський голова. Нагадаємо, свого часу газета «Звягель-Інформ» друкувала думки місцевих водіїв щодо доцільності такої заборони — всі висловлювалися категорично проти. Вочевидь, глас громади таки почули.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА