ТЕАТРАЛЬНА ПРЕМ’ЄРА — КОМЕДІЯ ІЗ «ПЕРЧИКОМ»

ТЕАТРАЛЬНА ПРЕМ’ЄРА — КОМЕДІЯ ІЗ «ПЕРЧИКОМ»

БИТВА СТАТЕЙ: ХТО ПЕРЕМОЖЕ?
Пригадуючи успіх вистави «За двома зайцями» у виконанні акторів місцевого народного театру, не важко здогадатися, чому новою постановкою у репертуарі знову стала комедія. Полюбляють новоград-волинці легкий комедійний жанр, що збирає повні зали та виграє двобій із інтелектуальними серйозними виставами. Тож у неділю, 22 травня (о 17 годині), у Палаці культури відбудеться прем’єра — вистава «Фараони», за твором О.Коломійця.
Попри те, що дія у комедії розгортається у колгоспному селі 70-х років вже минулого століття, режисер Валентин Ольшевський запевняє: комедія городянам сподобається. Адже її лейтмотивом є стосунки між чоловіками та жінками, а вони навряд чи залежать від того, яке століття надворі. Тож нова постановка про це: про жінок, про чоловіків, і про те, які кумедні істоти — ці люди. Актори обіцяють виставу не лише із жартами, але й із «перцем» — режисер намагався адаптувати сценарій на сучасний лад. Для цього навіть прописав у сюжеті окрему лінію, якої в оригіналі немає, залучивши до складу акторів дітей — Мишка Тимощука та Іринку Гаврилюк. Що поробиш: стосунки статей у дитинстві — це зменшена копія майбутніх взаємовідносин у дорослому житті, тут теж є над чим по-доброму посміятися.
Актори зізнаються: без сміху не обійшлося і на репетиціях — у кожній із кумедних ролей можна вгадати себе, сусіда чи колегу.
— До чого тут «Фараони?», — спитаєте ви. Відвідайте прем’єру і дізнаєтеся!
Юлія КЛИМЧУК