КРАЩИЙ ЧИТАЧ ЖИТОМИРЩИНИ — ЮНАК ІЗ ПІЩЕВА

КРАЩИЙ ЧИТАЧ ЖИТОМИРЩИНИ — ЮНАК ІЗ ПІЩЕВА

Поки в наших селах не «прописався» Інтернет, діти тут вільні для читання книг. У містах, на жаль, друковане слово все більше витісняє електронне...БОГДАН ЗАЇКА: «ІНТЕРНЕТ І КНИГА — НЕЗРІВНЯННІ ВІДЧУТТЯ…»
12-річний хлопець знає толк у книгах, адже читання — його улюблена справа з раннього дитинства. Можете уявити собі гордість працівників районної бібліотеки на Гранітній, 8, коли їх читач став переможцем обласного етапу конкурсу «Кращий читач України» серед 45 дітей з різних куточків Житомирщини. Наприкінці квітня, у якості подарунка для переможців, Богдан побував на форумі видавців у Львові — книжковій столиці нашої країни. А своїми враженнями поділився 1 червня на святі «Місія честі, любові і добра», що відбулося у бібліотеці з нагоди Дня захисту дітей.
«Хто куди, а я — читати!»— Під урочистий супровід барабанів, під оком телекамер ми пройшли містом. Побували на костюмованому параді, присвяченому читанню, відвідали виставку книжок у Палаці Мистецтв, а на форумі видавців поспілкувалися з відомими українськими письменниками, — розповів Богдан Заїка, перший серед читачів Житомирської області. — Мені та іншим подарували багато книжок, довідників. — Слухаючи цю розповідь, приємно було спостерігати за допитливими читайликами, котрі ловили кожне слово «товариша по книгах».
Тут, у книжковому царстві, завжди відчуваєш себе захищено, комфортно, наче вдома. Якесь особливе королівство затишку панує і у районній бібліотеці для дітей. Очевидно тому, тут стільки талановитої малечі. Як розповіла завідуюча Олена Данюк, серед читачів багато хто пише вірші. Кращі авторські поезії нині готують до друку у окремій збірці.
Цього ж дня читачі мали змогу послухати та оцінити вірші Ганни Янчук (с.Пилиповичі), Анастасії Лавренчук та Сніжани Шевчук з Ужачина, Ганни Мельник (с.Сусли). Піснями розважили присутніх Юлія Медецька (с.Борисівка), Петро Шевчук (с.Несолонь), Оксана Гудіч (с.Гульськ), Максим Опанасюк і дует Іванка та Ганни Янчуків (с.Пилиповичі). При вході відвідувачів зустрічала виставка художніх робіт дітей з Новоград-Волинського району. Буквально кожен виступ святкового сценарію свідчив про те, що талановиті діти, — талановиті в усьому. Театральний гурток «Рукавичка» показав виставу «Колобок на новий лад», про шкідливі звички. Спонсори І.А.Ільяхов, О.П.Махновецький, Л.В.Малярик, Р.А.Ємбергенов та С.А.Медецька організували для маленьких читачів «солодкий стіл». Від Народної Партії читачі отримали книгу про життя, наукову та політичну діяльність В.М.Литвина.
Керівництво вітає колегу Яну Опанасюк із Пилипович з днем народженняНачальник районного відділу культури і туризму Сергій Найдюк привітав усіх зі святом, зауваживши, що «…святий обов’язок держави — подбати про всебічний розвиток української юні та дотримання її прав, вберегти від розчарувань та зневіри». Втім, будемо відвертими: ці слова вже багато років здебільшого є лише декларацією. Залишається вірити, що поруч із дітьми завжди будуть ті, хто насправді підтримають по життю, а не лише говоритимуть про це.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА