ЧАРІВНА ЖІНКА І МУДРИЙ КЕРІВНИК

Ця чарівна, завжди привітно усміхнена жінка поєднує в собі те, що поєднати непросто — мудрість і неабиякий професіоналізм керівника, ділові якості і вміння та особливу жіночність, дипломатичність і толерантність, які від природи властиві її натурі. Можливо, саме завдяки цьому галузь освіти Новоград-Волинської міської ради, яку очолює Ольга Володимирівна Ільяхова, сьогодні має такі успіхи та досягнення. Адже так непросто керувати багатотисячним колективом освітян і при цьому дати можливість розкрити себе кожному вчителю, створити для дітвори в усіх навчальних закладах міста затишну сприятливу атмосферу, вирішуючи при цьому всі організаційні питання та ще й обираючи таку стратегію розвитку галузі, що отримує визнання як на обласному, так і на загальнодержавному рівні.
І однак все це їй вдається — Ольга Володимирівна саме з тих керівників, про яких говорять «керівник від Бога». Адже починала вона свою педагогічну діяльність простим вчителем, тож добре знає, які проблеми та питання доводиться вирішувати саме на цьому етапі роботи. І якою б зайнятою не була, а вислухає кожного педагога, посприяє, підтримає, а при потребі — і підкаже, порадить. Так само і керівники навчальних закладів завжди знаходили в особі Ольги Володимирівни розуміння, особливо стосовно введення у навчальний процес гарних інновацій, творчих задумів.
О.В.Ільяхова завжди була і є справжнім патріотом своєї Батьківщини, рідного міста. Адже обрала для себе в житті спеціальність вчителя української мови та літератури, і на якій би посаді не була, а національні ідеї, елементи патріотичного виховання завжди ставить на одне з чільних місць у своїй роботі.
Свого часу таланти та здібності Ольги Володимирівни були відмічені і на державному рівні — довгий час вона працювала помічником-референтом народного депутата, очолювала міський осередок Народної Партії, обиралася депутатом міської ради. Ентузіазм, ініціативність та активна громадська позиція О.В.Ільяхової плідно служать на благо Новограда-Волинського, міської громади. Наше місто дійсно може гордитися своїми синами і дочками, і саме серед таких патріотів — О.В.Ільяхова.
Нині Ольга Володимирівна святкує гарний ювілей — святкує з прекрасним життєвим ужинком, досягненнями та успіхами і, не зупиняючись на досягнутому, з новими планами та задумами на майбутнє. З цієї нагоди освітяни міста щиро зичать своєму керівнику успіхів у всіх починаннях, міцного здоров’я та сили духу, жіночого щастя, радості у дітях та онукові, життєвого та творчого натхнення, віри, надії, любові та ще багато прекрасних нових звершень!
Підготувала Лариса ГЕМБАРСЬКА