НАВІТЬ «ЧЕРВОНА РУТА» НЕ ДОПОМОГЛА…

НАВІТЬ «ЧЕРВОНА РУТА» НЕ ДОПОМОГЛА…

\"НАВІТЬ…У 1969 році львівські «Карпати» сотворили футбольний подвиг, вигравши Кубок Радянського Союзу в статусі першолігової команди. Це був перший і єдиний такий випадок за всю історію турніру. Гравці «Карпат» у своїх спогадах про той пам’ятний матч розповідають, що досягнути перемоги їм допомогли галицькі вболівальники, які у другому таймі, коли «Карпати» поступалися в рахунку, затягли «Черемшину». Відчувши моральну підтримку, львівські футболісти переломили хід зустрічі на свою користь, забили двічі і перемогли. Новоградські вболівальники теж піснею намагалися підняти бойовий дух гравців «Авангарду» у грі проти городницького «Полісся», але це не допомогло. Дербі Новоград-Волинщини виграли городничани і закріпилися на вершині турнірної таблиці чемпіонату області.
«Ми заслуговували на більше», — із такими думками поверталися зі стадіону розчаровані вболівальники «Авангарду». Натомість гості аж сяяли від радощів, адже їм вдалася результативна атака під самісіньку завісу гри. Разючий контрвипад завершився ударом у стійку, а на добиванні гравець «Полісся» був влучним.
«Авангард» вийшов на гру без двох ключових гравців. У захисті не було Ігоря Носарєва, який, як стверджують деякі вболівальники, нині намагається працевлаштуватися в одному із клубів другої ліги. А в нападі був відсутній Юрій Перін. Щоправда, ані керівництво команди, ані колеги-футболісти разом зі знаючими вболівальниками не могли відповісти на питання, де в той день перебував Юрій. Водночас варто визнати, що саме його ударів із лівої і не вистачило під час виконання кількох перспективних штрафних. Новоградці пробивали або в руки голкіперу, або у стінку.
\"НАВІТЬГості не приховували, що приїхали за нічиєю. Тому вони майже й не намагалися контролювати м’яча, сподіваючись на контратаки. Ініціативою володів «Авангард», але ніяких надскладних завдань перед захистом «Полісся» гравці новоградського клубу не створили. У першому таймі команди обмінялися супергольовими моментами. На небезпечний, але неточний удар головою городничанина відповів Ярослав Корнійчук, удару якого теж забракло влучності.
У другому таймі малюнок гри не змінився. Господарі більше володіли м’ячем, але загострень біля воріт «Полісся» практично не було. А коли вболівальники погнали авангардівців на фінальний штурм, стався гол у інші ворота — 0:1.
Після цієї перемоги ФК «Полісся» має десять очок і очолює турнірну таблицю. Щоправда, у СК «Коростень», який переміг «Зорю-Енергію» з рахунком 3:0, теж десять очок. На третє місце підтягнувся ФК «Бердичів», який на виїзді розтрощив «Прес» — 5:1. У бердичівлян 7 очок, на одне менше — у ФК «Бараші». «Авангард» із чотирма очками уже аж на п’ятому місці. Нижче тільки «Прес» (3 очки) і «Зоря-Енергія», яка в цьому чемпіонаті очок ще не набрала.
До речі, після цього туру команди зрівнялися за кількістю проведених матчів — у всіх по чотири. Щоправда, «Авангард» аж три гри провів удома і набрав у них всього лише одне очко. Звісно, ще не все втрачено, але, відверто кажучи, мало оптимізму перед виїзними матчами. Найближчий із них відбудеться у Бердичеві, 7 липня. А через тиждень потому, у заключному матчі першого кола, «Авангард» прийме вдома «Зорю-Енергію».
Олег БРЮХАНОВ
фото: http://nv-footbal-fans.pp.ua