НАСЛІДКИ БУРЕВІЮ

НАСЛІДКИ БУРЕВІЮ

\"НАСЛІДКИСлужба цивільного захисту в м.Новоград-Волинський та Новоград-Волинському районі інформує, що в ніч на 30 та 31 липня територією міста та району пройшли грозові зливи, які супроводжувалися сильними поривами вітру. Внаслідок стихії на території району було знеструмлено
2 населених пункти (с.Сусли та с.Чижівка). У місті, по вул.Чехова, Червоноармійська, Маяковського та Академіка Лисіна було зафіксовано локальні пориви повітряних ліній електромереж. Також, внаслідок стихії, було повалено дерево по вул.Горького, що впало на проїжджу частину та тимчасово ускладнило рух транспорту. Повалилось дерево у Сквері Слави, а також по вул. Шаумяна, Воровського та Соборності. Слід зазначити, що 30 липня, внаслідок падіння дерева по вул.Соборності, 4, було пошкоджено газотрубопровід. На ліквідацію надзвичайної події були залучені представники міської влади, фахівці газової служби та пожежно-рятувальної частини міста, які в найкоротші терміни усунули пошкодження.
Також, внаслідок поривів вітру та зливи, сталося коротке замкнення вивіски на магазині «Континент» по вул.Шевченка, яка загорілася. Пожежу було ліквідовано відділенням особового складу пожежно-рятувальної частини міста.
Дзвінки про наслідки стихії, пов’язані з підтопленнями та поваленими деревами, почали поступати близько 6-ї години ранку, 31 липня. В основному звертались за допомогою мешканці вулиць Гоголя, Шевченка та Гагаріна, у яких затопило підвальні приміщення.
На момент написання цієї статті стало відомо, що за два дні розгулу стихії, станом на 1 серпня, було зафіксовано 3 обриви ЛЕП, виявлено 28 пошкоджень. Залишились знеструмленими 3 населених пункти (с.Орепи, с.Лідівка та с.Майстрова-Воля). Ведуться роботи з відновлення електропостачання.
О.ЗОЗУЛЯ, фахівець з оперативного реагування