Новоградська «мінералка» повертається?

Новоградська «мінералка» повертається?

Багато хто досі з ностальгією згадує новоградську «мінералку», яку ТОВ «Верес-98» випускало на заводі антибіотиків. Тут знаходиться єдине на території Житомирщини джерело, що має властивості мінеральної води, схожої за природним складом зі «Знаменівською» чи «Кременчуцькою». Ця вода, до речі, не потребує жодного доочищення або кип’ятіння, як вода у наших бюветах, де встановлюють спеціальні фільтри.
У 2005-му виробництво мінеральної води припинилося, і багато хто вже втратив надію на те, що джерело буде використовуватися. А цими днями директор ТОВ «Верес-98», член виконкому міської ради Михайло ЛУК’ЯНЧУК, сповістив нашій газеті новину: його компанія колегіально, одностайно прийняла рішення передати джерело у власність громади.
На базі джерела невдовзі буде побудовано бювет загального користування. З тією лише різницею, що вода тут не зі свердловини, як у традиційних бюветах, а з природного джерела. На відміну від звичайної питної, ця вода містить корисні солі та органічні речовини.
Як розповів Михайло Лук’янчук, джерело збережене у нормальному стані. ТОВ «Верес-98» увесь цей час утримувало й раз на рік очищувало його. Свого часу виробництво довелося припинити через бюрократичні перепони при отриманні ліцензії.
«Сьогодні ми маємо можливість зробити такий крок на користь громади. Хотілося би, щоб це джерело у майбутньому не опинилося у приватних руках, а жителі міста могли безкоштовно користуватися джерелом», — розповів Михайло Лук’янчук.
Розмовляла Юлія КЛИМЧУК