Пільгові перевезення у маршрутних таксі відновлені

На пленарному засіданні сесії міської ради, що відбулося 25 квітня, розглядалось актуальне питання міських пасажирських перевезень.
«Після тривалого і дещо навіть емоційного обговорення була прийнята Програма розвитку міського пасажирського транспорту на 2013-2018 роки», — повідомив «Звягелю» заступник міського голови Сергій КОЛОТОВ.
Як розповів Сергій Юрійович, водночас ухвалено рішення, що з 26 квітня (по 31 грудня) відновлюється перевезення найбільш соціально незахищених категорій пільговиків у маршрутних таксі, а саме: інвалідів І групи та особи, яка супроводжує інваліда; інвалідів війни та інвалідів армії; інвалідів дитинства; інвалідів по зору (І і ІІ група); дітей із багатодітних сімей; дітей-сиріт; учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС (І і ІІ категорії); учасників бойових дій. Ксерокопії посвідчень права на безкоштовний проїзд не дають.
Цікаво, що Житомирська область включена до пілотного проекту щодо запровадження з 2014 року адресної грошової допомоги на пасажирські перевезення. За переконанням фахівців, це дозволить нарешті вирішити значну кількість проблем транспортників.
Олег БРЮХАНОВ