Заява-звернення виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради та громадської ради при міському голові

Заява-звернення виконавчого комітету Новоград-Волинської міської ради та громадської ради при міському голові

Новоград-Волинська міська громада стурбована подіями в окремих регіонах України, що буквально збурило громадянський спокій, призвело до загрози територіальної цілісності нашої країни. Пам’ятаймо, сьогодні будь-які необережні слова, а, тим більше, непродумані дії можуть розпалити полум’я братовбивчої війни.
Закликаємо кожного мешканця міста Новограда-Волинського до самоорганізації та самодисципліни, збереження спокою, утриматись від нагнітання, гострих оцінок ситуації. Дуже важливо, шановні земляки, по можливості, зв’язатись зі своїми друзями, знайомими, родичами, які мешкають у східних регіонах України та в Криму, Російській Федерації, з тим, щоб заспокоїти, підтримати їх, висловити свою тривогу, переконуючи, що в нашій і інших областях триває нормальне життя, безперебійно працюють всі служби, що забезпечують життєдіяльність населених пунктів.
Нам не потрібні потрясіння!
За складом населення місто є багатонаціональним, у якому забезпечені і дотримуються рівні права як етнічних українців, так і росіян, поляків, інших національностей. У нас проживають євреї, німці, білоруси та інші шановані люди. Всі вони вільно сповідують свої національні та релігійні погляди, немає жодного факту гонінь і переслідувань за етнічною, а, тим більше, мовною ознаками. Більше того, велика частина українців спілкується російською мовою, і це їхнє право, на яке ніхто й ніколи не посягав.
А відтак, ми рішуче засуджуємо всі прояви ворожнечі і насильства, будь-які спроби розпалити в суспільстві полум’я громадянської війни. Всі ми разом повинні присікати і засуджувати тих, хто до цього прагне. Адже під загрозою — територіальна цілісність держави. І збереження українських кордонів, миру і злагоди в суспільстві — обов’язок кожного громадянина України.
Ми вважаємо абсолютно неправомірними і агресивними спроби російської влади переступити межу між миром і війною, нав’язати нашій суверенній державі свої правила і свої умови щодо того, як нам жити і працювати у власній державі. Вимагаємо поважати незалежність і суверенітет та існуючі кордони України, а, відтак, відвести російський військовий контингент у місця його постійної дислокації.
Міською владою, командуванням військового гарнізону, правоохоронними органами, громадсько-політичними лідерами вживаються відповідні заходи щодо мобілізації військовозобов’язаних, їх готовності до можливих дій.
Настав час активізації праці кожного громадянина — на своїх робочих місцях у всіх галузях, у своїх подвір’ях, наводити належний побутовий лад у скверах, парках, на вулицях нашого спільного міста Новограда-Волинського.
Закликаємо всі політичні сили, релігійні та громадські організації згуртуватись. Спільно будувати нове цивілізоване суспільство, яке зробило свій вибір. Український народ хоче жити і працювати у демократичній розвиненій країні, мати чесну і справедливу владу, яка служитиме інтересам громадян.
Слава Україні!
3 березня 2014 року
Від імені виконкому міської ради міський голова В.І.ЗАГРИВИЙ
Від імені громадської ради при міському голові П.К.ЛІНЕВИЧ