Талановитим — безкоштовна путівка в табір

Талановитим — безкоштовна путівка в табір

Міжнародний день захисту дітей 1 червня 2014 року став подвійним святом у дітвори з багатодітних сімей Житомирської області. В гарно прибраній залі Житомирського агротехнічного коледжу проходив другий тур конкурсу-фестивалю «Таланти багатодітної родини». Сюди з’їхались з усіх міст та районів Поліського краю переможці 1-го туру конкурсу. З міста Новограда-Волинського приїхали виборювати місця шість конкурсантів з шести номінацій, а саме: вокальне мистецтво — Шамшур Вікторія, школа №10; декоративне мистецтво — Лашевич Павло, школа №9; патріотична пісня — Бущенко Марина, гімназія; музичне виконання — Дзюман Даніїл, колегіум; художнє виконання — Максимович Едуард, школа №6.
Усі конкурсанти, які приїхали у супроводі рідних людей, своїх наставників, керівників колективів художньої творчості, з нетерпінням чекали свого виступу на сцені. Не передати їх хвилювання, коли боялися забути якусь ноту, слово, а також бажання отримати гарну оцінку журі.
По-особливому лірично схвильованим було звернення директора Житомирського агротехнічного коледжу Миколи Тимошенка до дітей та присутніх. З вдячністю згадав про Катерину Самойлик, депутата Верховної Ради багатьох скликань, яка багато зусиль доклала, щоб започаткувати цей конкурс-фестиваль. І нагадав усім присутнім, що перший конкурс відбувся в 2003 році у місті Севастополі. А згодом охопили і всю Україну, кожен регіон проводить конкурс-фестиваль «Таланти багатодітної родини». І на цьому конкурсі жодна дитина не обділена увагою, кожний конкурсант отримує подарунок.
Першою на сцену вийшла наша маленька Вікторія Шамшур, вихованка Галини Кучинської, керівника гурту «Мальви», з піснею «Васелечки». За свій виступ Вікторія отримала третє призове місце у номінації «Вокальне мистецтво». Гарні виступи були у наших конкурсантів — найвища оцінка у музичного виконавця на фортепіано, бездоганне виконання — і його журі оцінило. Даніїл Дзюман — вихованець Олени Сергійчук, викладача Школи мистецтв м. Новоград-Волинський, отримав перше місце.
Наші призери мають мож­ливість безкоштовно відпочити влітку в таборі «Молода гвар­дія» м. Одеса, де пройде третій тур конкурсу-фестивалю «Таланти багатодітної родини».
Хочеться вірити у те, що молоді таланти Звягельського краю при підтримці громадськості та держави виростуть у великі перлини української культури.
В.ВОРОНЮК, голова ради Всеукраїнського союзу жінок-трудівниць «За майбутнє дітей України», секретар міської організації КПУ