Індустріалізація Житомирської області продовжиться в Новограді-Волинському

Індустріалізація Житомирської області продовжиться в Новограді-Волинському

ЖИТОМИРСЬКИЙ РЦІР ІНІЦІЮЄ СТВОРЕННЯ НА ЗВЯГЕЛЬЩИНІ ІНДУСТРІАЛЬНОГО ПАРКУ «НОВО ПАРК»
25 червня, за ініціативи Житомирського регіонального центру з інвестицій та розвитку Держінвестпроекту України, у Новограді-Волинському відбувся «круглий стіл»-презентація Житомирського РЦІР, Новоград-Волинської міської ради та її виконкому, Молодіжного активу розвитку Житомирщини.
Під час презентації діяльності Житомирського РЦІРу заступник директора центру Віталій Сівко окреслив основні напрями та підсумки діяльності регіонального центру, зупинився на загальнообласних проектах, які впроваджуються за участю Молодіжного активу розвитку області та визначив низку важливих першочергових завдань, над якими РЦІР працюватиме для сприяння у залученні інвестицій, розвитку громади міста і Новоград-Волинського району в цілому.
— На Звягельщині освоєно понад 70 мільйонів доларів США прямих іноземних інвестицій, або 25% обласного показника. При цьому обсяг прямих іноземних інвестицій на одну особу становить майже 1363 долари США, що є найкращим показником в області. Ви маєте прихильність інвесторів — у районі працює відома у світі польська компанія «CERSANIT» із вартістю проекту — 120 мільйонів євро. На досягнутому не варто зупинятися та працювати далі. На мій погляд, найважливішою складовою майбутнього розвитку міста та району є створення і розбудова індустріального парку «Ново Парк» на площі понад 300 гектарів. Для цього маємо за спільну мету — розробити необхідну документацію і захистити її на вищому державному рівні, щоб забезпечити розвиток на Житомирщині двох індустріальних парків. Цей процес є нелегким і потребує серйозної конструктивної роботи. Такий досвід ми маємо — Житомирський РЦІР допоміг за рік спільної співпраці Коростенській міській раді створити індустріальний парк «Коростень». У процес індустріалізації Житомирської області паралельно залучимо місто Новоград-Волинський, щоб іноземні інвестори бачили наші наміри та найкращі переваги. Також будемо працювати над розробленням Інвестиційного паспорту міста, — позначив наміри на найближче майбутнє Віталій Сівко, повідомляє Житомирський регіональний центр з інвестицій та розвитку.
Заступник міського голови Сергій Колотов підтримав озвучені ініціативи, а також пропозицію організації проведення вже у липні поточного року першого засідання робочої групи щодо створення індустріального парку «Ново Парк».