Міський голова Володимир Загривий: «Наступний звіт я слухатиму у залі, разом із вами...»

Впродовж попередніх років своєї каденції, щороку, міський голова Володимир Загривий звітував перед громадою міста про зроблене. Не став винятком і 2014 рік. Так, 30 грудня, у великій залі Будинку рад відбулася відкрита зустріч міського голови з городянами.
Під час зустрічі, звернувшись до депутатів, громадян-виборців, колег, Володимир Іванович проаналізував свою діяльність за усі попередні роки — від початку своєї діяльності на посаді міського голови.
«Нічого нового не відкрию, якщо розпочну з того, що просто тяжко і не хочеться говорити про сьогодення — гірке, драматично-трагічне, без чіткої перспективи. Але треба — зобов’язаний розповідати, проаналізувати і змальовувати майбутнє, що маємо і що нас очікує.
Сьогодні четвертий і останній офіційно-плановий звіт, і в мене душа радіє від того. І, практично, це люстрація міського голови. Буду розповідати про чотирирічну діяльність міської влади — ради, міськвиконкому, апаратів. А тому, для всіх, хто захотів і тут є, насмілюсь сказати: будь-який звіт кожного задовольнити не може, я — зроблю це, як умію! Але наступний звіт мого послідовника я буду слухати уже в залі — разом із вами. Тоді можна буде порівняти, зробити висновки, оцінити.
4-річний термін, на який я, як і всі голови місцевих громад України, обиралися 31.10.2010 року — завершено. Але мушу, як законослухняний громадянин із достатньою мірою відповідальності, довершувати свої повноваження до чергових виборів місцевих рад. Я прошу Бога, щоб вони відбулися весною, а не восени, як передбачено змінами до Конституції України, які були внесені у 2011 році.
Весь цей 2014-й — від початку і до сьогодні — був роком непростим, роком потрясінь, драматично-траурним — Революція Гідності і Вітчизняна війна 2014-го, вона так буде називатися, я в цьому не сумніваюсь, не АТО, а війна. Цей рік перевернув спокій у всьому світі, кинув країни, держави, народи — у некерований вирій війни, крові, величезних жертв; він поклав початок ворожнечі між країнами, народами, націями, зламав систему безпеки і противаг світового правопорядку. Не знаю, якими ми стали, але ми уже не ті, ми інші, ми уже нікому, крім Бога, не віримо. Як говорила Леся Українка у одному зі своїх віршів: «зосталася тільки надія одна».
Міська влада в цілому і міський голова особисто мали абсолютно зрозумілу і однозначну позицію щодо захисту честі і гідності міської громади, підтримки демократичних сил і цінностей; ми робили і робимо все можливе для більш-менш терпимого життєзабезпечення міської громади, всієї розгалуженої бюджетної сфери. І вам, виборці, судити!
Ми зробили і продовжуємо робити все, залежне від міської влади, для мобілізації на захист демократії від зухвалості, свавілля, нахабства з боку недругів; для мобілізації військовозобов’язаних і всіх людей на оборону країни, українського народу, в тому числі міста Новограда-Волинського, ми вживаємо конкретні заходи. Я не буду конкретизувати, але це серйозна робота, яка полягає в тому, щоб не допустити у місто, не дай Боже, тих, хто не є нашими друзями.
Уже не секрет, що ми маємо ворогів, як я уже говорив, і в нашому місті. Є інформація про те, що у нас зачаїлися члени диверсійно-підривних груп. Вчора ввечері прогримів вибух у Житомирі біля податкової адміністрації, що дуже насторожує, і ми працюємо, готуємося, в принципі, до війни, як це не гірко звучить. І ніякої паніки, шановні городяни, не буде. Хто б і як її не сіяв, — все буде спокійно, але твердо і рішуче, в тому числі і по відношенню до недругів. А тому наразі головне — пильність, уважність, спостережливість. Все це — при загостренні положення в Україні, місті — буде задіяно у рішучій мірі. Хай ніхто не сумнівається, не грається у «дитячі шпіони», не бавиться з вогнем у прямому і переносному сенсі.
Я закликаю громадські об’єднання, Комітет спротиву, Самооборону, які високо ціную за їх цьогорічну рішучу місію, інші громадсько-політичні організації — не втрачати своєї форми, пильності, залишатися патріотами, безкомпромісно і холоднокровно, — разом з владою, міським головою (який став, мабуть, найправішим у Правому секторі), боронити міську і районну громади, Україну від лиходіїв, душегубів, всіляко підтримувати фронтовиків, наших земляків, там на фронті, і діяти так, як це було на початку року, коли, завдяки вам, шановні патріоти міста, влада і майно, приміщення були збережені від розбою самодурів, яких вистачає, на жаль.
Для цього міським головою створені і діють також громадські ради на чолі з самим головою та його заступниками, які, щотижнево засідаючи, забезпечують оперативне реагування на виклики і потреби сьогодення. Бо ніхто, крім нас, нас самих же не захистить. Тобто, настав реальний час — якщо потрібно покласти душу і тіло за нашу свободу.
Маючи характер максималіста, гіркого реаліста, стверджую, що задовольнятися мені особисто і команді — нічим. Але чотири останні роки, я абсолютно впевнений, не випадуть з історії, а збагатять її, бо були дійсно творчими».
Пригадав Володимир Загривий початок своєї каденції 2010-2011 років, увесь той жахливий стан дитячих садків на кар’єрі, за автовокзалом, музичну та художню школи, міський Палац культури ім.Лесі Українки, усі спортзали, в’їзні дороги тощо. А також старі ЛІАЗИ, які більше стояли, ніж перевозили людей. І 13 європейських автобусів, які з’явилися у місті завдяки сприянню депутатів міської ради Романа Сідлецького та Олега Ващенка.
«Можете критикувати, зневажати, кричати, а я скажу так: весь 20-річний на той час період, до 2010 року мається на увазі, був непростий, але 2011-2012-2013-й включно — порівняно з усіма попередніми — стали зірковими по зробленому, по сумі вкладених у всі галузі, сфери, бюджетні заклади коштах. Ніхто не заперечив і до нині. Якщо порахувати — 160 мільйонів гривень було вкладено в місто. І запам’ятайте — в найближчому десятиріччі подібного не буде. Просто наразі немає таких можливостей держави, яка сьогодні знаходиться у стресовому стані.
(Закінчення читайте у наступному номері)
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради