Свята минають, а добрі справи — залишаються

Свята минають, а добрі справи — залишаються

На щастя, Новоград не є винятком на тлі сплеску активності українців, який спостерігаємо останнім часом — нелегкі часи змушують гуртуватися і допомагати. У нашому місті також більшає городян, котрі не бажають сидіти, склавши руки. Одні роблять добрі справи без зайвого розголосу, інші ж прагнуть власними діями продемонструвати приклад для наслідування. Саме з такою метою, як самі вони запевняють, до редакції «Звягеля» звернулися активісти нещодавно створеної громадської організації «Право на справедливе життя».
Їх перша офіційна акція доброчинності — візит до обласного Будинку дитини, що працює у нашому місті. Ми вже неодноразово писали про подібні акції — сюди часто поспішають ті, хто хоче допомогти, бо хворі діти без батьків — це найбільш вразлива частина нашого суспільства.
Саме 7 січня, у день Різдва, коли більшість українців відпочивають за святковими столами, активісти громадської організації прийшли у Будинок дитини з подарунками. Ще б пак: новорічні свята — завжди сімейні, а хто підтримає тих, поруч із ким немає рідних?
— Цього святкового дня, окрім працівників закладу, поруч із дітками нікого не було, — розповів заступник голови ГО Олександр Кузнєцов. — Тому наш візит до дітей під час різдвяних святкувань, вважаю, мав особливе значення. Щиро кажучи, ця зустріч залишила у наших серцях різні емоції. З одного боку — радість від того, що ми підтримали вихованців і колектив закладу, з іншого — сумні емоції від побачених вад, якими «наділила» дітей природа. Закликати молодь до здорового способу життя — одна з цілей, які ставимо перед собою у подальшій роботі. Адже саме необачність майбутніх батьків по відношенню до свого здоров’я призводить до вад новонароджених, через що деякі батьки потім відмовляються від малят…
Активісти розповіли, що планують у місті акції не лише зі здорового способу життя, а й з приводу нагальних проблем. Наприклад, з будівництва дитячих майданчиків, чи озеленення мікрорайонів, чи прибирання, чи нагадування владі: що, де і коли треба зробити. Хоча очевидно, що ніколи не бракувало людей, які розкажуть про проблеми, втім, представники ГО «Право на справедливе життя» обіцяють власними справами активно допомагати їх вирішенню. Різдвяний подарунок дітям вони зробили за власні кошти. Зокрема, за підтримки добровольців, котрі входять до організації, а також їх друзів, близьких. Надалі активісти планують залучати усіх, хто вірить: добрим справам завжди є місце у житті.
Юлія КЛИМЧУК