УВАГА! ТРИВАЄ ПОЛЮВАННЯ

Відповідно до Закону України «Про мисливське господарство та полювання» і на підставі наказу Державного комітету лісового господарства України від 06.05.08 р. №99 «Про проведення полювання на диких парнокопитних та хутрових тварин у мисливський сезон 2008/2009 року» вже з 1 серпня відкрито полювання індивідуального господарювання на самця козулі, яке триватиме до 31 жовтня включно, та на самців і самок кабана, оленя благородного і плямистого лося, самок козулі та молодняк зазначених видів з 1 вересня 2008 року до 28 грудня 2008 року включно.
8 листопада розпочалося та триватиме до 28 грудня 2008 року включно колективне та облавне полювання на диких парнокопитних тварин, а також на зайця-русака, лисицю, єнотоподібного собаку, куницю лісову, бобра.
Встановлено, що днями полювання є:

  • на парнокопитних індивідуального — усі дні тижня, а колективного та облавного — субота й неділя;

  • на зайця-русака, лисицю, куницю лісову, бобра — субота й неділя.


Денна норма відстрілу зайця-русака одним мисливцем — один заєць. Норма відстрілу єнотоподібного собаки та лисиці не лімітована.
Полювання на мисливських тварин проводитиметься за наявності в користувачів угідь матеріалів діючого мисливського упорядкування. Полювання на зайця-русака, єнотоподібного собаку, вовка та лисицю — за відстрільними картками, що видаються користувачами мисливських угідь, у межах установленої пропускної спроможності угідь. Полювання на диких парнокопитних тварин, куницю лісову, бобра проводитиметься за ліцензіями
Колективне та облавне полювання на парнокопитних тварин дозволяється в складі не більше 20 (двадцяти) мисливців, включаючи нагоничів, і не більше двох разів в одному мисливському угідді — квартал, поле і т.п.) протягом сезону.
Добування вовка, лисиці та єнотоподібного вовка дозволяється здійснювати за наявності в мисливця ліцензії або відстрільної картки на добування інших мисливських тварин.
Відстріл вовка та лисиці не в мисливський сезон або в заборонених для полювання місцях здійснюється мисливцями за дозволами, виданими Житомирським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, а в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду — за дозволами державного управління охорони навколишнього природного середовища в Житомирській області, за письмовою заявкою користувача мисливських угідь.
Користувачам мисливських угідь:

  • забезпечити дотримання порядку обліку, видачі й повернення ліцензій, відстрільних карток, організацію та здійснення полювання. Видавати мисливцям ліцензії та відстрільні картки із зазначенням у них терміну та місця здійснення полювання;

  • визначити пропускну спроможність мисливських угідь, узгодити її з територіальними органами лісового господарства та Мінохорони навколишнього природного середовища не пізніше, як за 10 днів до початку полювання на певний вид дичини;

  • перед початком полювання забезпечити обов’язкову реєстрацію мисливців і проведення інструктажів мисливцям з питань техніки безпеки при поводженні зі зброєю та місця здійснення полювань.


Допускаються до полювання лише ті мисливці, які мають документи на право полювання, передбачені статтею 14 Закону України «Про мисливське господарство та полювання».
О.ЮЗЬКОВ, інспектор дозвільної системи Нов-Волинського МВ міліції