У с.Варварівка вшанували немеркнучий подвиг земляків

У с.Варварівка вшанували немеркнучий подвиг земляків

Підготовка до святкування у Варварівській школі розпочалася задовго до 9 травня. Вчитель Залізницька О.В. організувала виставку наукових видань та творів художньої літератури українських письменників, присвячених подіям війни, під назвою «Дорогами війни». Потім, з її легкої руки, школярі власноруч виготовляли символи свята — маки. Наступного дня учні школи разом із вчителями переглянули зворушливий шедевр українського кіномистецтва — фільм «В бой идут одни «старики».
8 травня червоні маки прикрасили груди всіх вчителів та учнів, котрі зібралися на захід-реквієм, підготовлений вчителькою початкових класів Сваренчук Т.М., «Червоні маки — гірка пам’ять України», щоб віддати данину пам’яті всім, хто загинув у роки Другої Світової війни. У вступному слові директор школи Шевчук К.В. в доступній для дітей формі розповів про події війни, що відбувались на території рідного села та нашого району. А далі були пісні і вірші, фото і документальні кадри воєнного часу, лунали слова подяки ветеранам Другої Світової війни, учасникам АТО та учням нашої школи, які й сьогодні перебувають на Сході України в складі ЗСУ і боронять її кордони.
Наступного дня, 9 травня, урочистості продовжились. Біля обеліску загиблим воїнам-односельцям зібрались люди похилого віку і молодь села, учні школи, щоб вклонитися немеркнучому подвигу своїх земляків.
З вітальним словом до присутніх звернулись сільський голова Ліпісвіцький А.О., депутат райради Морозюк В.В., голова ради ветеранів села Данильчук В.К. Всі вони у своїх виступах згадували загиблих у горнилі ІІ Світової, учасників АТО, дякували їм за можливість жити у вільній і незалежній Україні.
Учні з вчителькою Сваренчук Т.М. декламували вірші про героїзм і мужність українського народу у роки війни, нагадували про жахи і муки, які випали на його долю в роки лихоліття.
А потім під керівництвом Котвіцької І.О., яка недавно очолила сільський клуб, виступив новостворений вокальний жіночий гурт, в складі якого є вчителі, учні і працівники школи (Забродська О.П., Котвіцька А.М., Підкаура В.Й.). Не можна було без хвилювання і сліз слухати знайомі пісні, які в той день у виконанні гурту звучали якось по-новому і особливо зворушливо. Виступ колективу супроводжували тривалі оплески односельців.
Після урочистостей свято продовжилось на шкільному стадіоні цікавими і різноманітними спортивними змаганнями та конкурсами, в яких брали участь і дорослі, і молодь.
Т.СВАРЕНЧУК, К.ШЕВЧУК