ЮВІЛЕЙ КАПІТАНА

ЮВІЛЕЙ КАПІТАНА

\"ЮВІЛЕЙШлях цього талановитого футбольного гравця не міг бути іншим, адже батьківський будинок розташований навпроти спортивної споруди стадіону «Авангард», та й підтримка батьків Леоніда Дмитровича та Поліни Миколаївни, старшого брата Олександра, який вже тренувався з цього виду спорту в міській ДЮСШ, — все це привело маленького школярика Діму також на стезю футболу у восьмирічному віці. Перший тренер, А.Д.Титаневич, зумів розгледіти у зовні непоказному хлопчині майбутнього кваліфікованого спортсмена. Йому було за ким тягнутися, адже підбір хлопчиків у цьому віковому наборі був сильний.
Досить згадати Юрія Ковальчука та Артура Гриценка — гравців першої ліги футбольних першостей України. Намагання підвищити свою майстерність привело Дмитра до футбольного спортивного ліцею в м.Шепетівка, котрий юнак закінчив у 1995 році. Далі була служба у Збройних силах України, де наш герой виступав на найвищих турнірах у межах армійського футболу, визнавався кращим футболістом з міні-футболу в межах Північного футбольного округу — в нагороду — місячна відпустка додому, що досить приємно. Вдосконалював не тільки свій футбольний фах, але й тренувально-педагогічний, навчаючись на факультеті фізвиховання Кам’янець-Подільського університету і отримав диплом з відзнакою про його закінчення.
Демобілізувавшись, грав за різні команди в межах Житомирщини, в містах Коростені, Іршанську, Черняхові. І все ж, що там не кажи, а душа тягне додому. Тож коли організувався ФК «Звягель-750», його засновник В.В.Гордійчук знайшов правильні слова, і Дмитро повернувся у Новоград-Волинський. Саме він допомагав у становленні сучасного футбольного клубу «Звягель-750», спочатку у ролі граючого тренера, а потім як капітан команди. Саме творча співпраця А.М.Лося та Дмитра допомогла вибудувати ту футбольну дійсність, яку протягом сезону 2008 року могли спостерігати численні уболівальники.
Протягом сезону провів 7 голів, однак кожен з них був вирішальним, таким, що приносив перемогу. Особливо вдався гостьовий гол у ворота «Хіммашу», котрий цей футболіст забив з 35 м на останній хвилині матчу.
А.Лось: «Дмитро — лідер команди, її мозок, її двигун, його дії у будь-якій ситуації врівноважені та оригінальні. Грати, надіюсь, буде ще сезонів 5-7».
Ввічливого, тактовного, комунікабельного гравця тягне до підвищення своїх тренерських, як на перспективу знань, тож незабаром буде вступати у Вищу школу футбольних тренерів України; і віримо, що це йому до снаги.
Все написане вище — про капітана ФК «Звягель-750» Дмитра Горбаченка, який 27 листопада святкує свій 30-й день народження.
Вітаємо від імені усіх уболівальників та жителів міста і району бажаємо міцного здоров’я, футбольного довго-ліття та гучних перемог разом зі «Звягелем-750»!
Володимир БУРКОВСЬКИЙ