ДВА РОКИ ПОСПІЛЬ – ЗА КРОК ДО МАЙСТРА СПОРТУ

7-9 листопада в місті Херсоні було проведено традиційний міжнародний майстерський турнір із вільної боротьби пам’яті Героя Радянського Союзу Іллі Кулика. Новоград-волинський тренер із цього виду спорту Юрій Мірзабекян, який супроводжував на звітні змагання команду Житомирської області, відзначив, що цього року турнір виявився як ніколи представницьким і сильним за складом учасників — одразу 35 команд виставили на змагання своїх спортсменів. Окрім українців, за нагороди боролися росіяни, білоруси, молдавани, поляки, болгари та азербайджанці. У складі збірної Житомирської області на турнір вирушили вихованці новоград-волинської школи вільної боротьби Ольга Прохор, Світлана Рижикова, Тетяна Лавренчук і Віталій Зінкевич.
Особливість майстерського турніру полягає в тому, що кожен переможець (у своїй віковій та ваговій категорії) отримує звання майстра спорту України. У цьому світлі відчутно зростала престижність першого місця п’єдесталу пошани. Мав реальний шанс на нього піднятися й один із представників Новограда-Волинського, вихованець Юрія Мірзабекяна, — Віталій Зінкевич. Однак, не судилося. Віталій поступився у вирішальній сутичці борцю із Харкова, і знову, як і в минулому році, завершив цей турнір поразкою у фіналі.
Серед дівчат найкращий результат — третє місце — у Ольги Прохор (тренер Сергій Мельник). Ольга програла свій двобій за вихід до фіналу, проте у сутичці за «бронзу» виявилася сильнішою, аніж чемпіонка Росії серед кадетів. Тетяна Лавренчук (тренер Сергій Мельник) теж зупинилася за крок від фіналу. Однак, на відміну від Ольги Прохор, невдало провела не лише півфінал, а й сутичку за третє місце. Так що цього разу дівчина залишилася без нагород.
Не пощастило із жеребом у самому дебюті змагань Світлані Рижиковій (тренер Юрій Мірзабекян). Світлана вже на першій стадії «склала зброю» перед неодноразовою призеркою чемпіонатів світу і Європи.
Олег БРЮХАНОВ