Дипломна робота випускників — відремонтований корпус училища

Дипломна робота випускників — відремонтований корпус училища

З відкриття нового корпусу розпочався цей навчальний рік у місцевому вищому професійному училищі. З цієї будівлі на Пушкіна, 47/37, заклад починався 50 років тому, цьогоріч тут — півстолітній ювілей, до якого підготувалися на славу. Цікаво, що ремонт у корпусі робили усім гуртом. І це невипадково, бо своїх золотих рук в училищі вистачає, адже професії учні здобувають робітничі. Відреставрований корпус став дипломною роботою випускників.
— На будівельний матеріал витрачено сто тисяч гривень, а якби довелося замовляти ще й роботу, то не вклалися б у двісті!, — разом із колективом радіє економії та успіхам учнів директор Микола Паламарчук. Дякує як випускникам, котрі брали участь у ремонті, так і майстрам виробничого навчання, котрі керували процесом: Галині Хмельовій, Аллі Шпинь, Андрію Татарчуку, Марії Пилипчук.
За словами директора, висока якість ремонтних робіт якнайкраще свідчить про рівень майстерності випускників училища: штукатурів, лицювальників-плиточників, малярів. Також в училищі готують столярів, мулярів, електрогазозварників, кравчинь, закрійниць та вишивальниць, різьбярів по дереву та бересту, перукарів. Нова професія для абітурієнтів — оператор комп’ютерного набору, соціальний працівник. Зараз тут працюють над отриманням ліцензії на підготовку не лише робітників, а й спеціалістів: начальників дільниць, майстрів, прорабів будівництва.
Окрім покращеної матеріальної бази, професійне училище пишається відновленими показниками з набору на навчання. Сьогодні кількість учнів складає 435 осіб, попри те, що останні двадцять років до цього була на рівні 320-370.
Ювілейного року 165 учнів стали першокурсниками закладу. Ентузіазм та наполегливість, які демонструє колектив училища, обіцяють невдовзі нові вершини у роботі та навчанні.
Юлія КЛИМЧУК