«Мішечки щастя» від вихователів — у дарунок дітям

«Мішечки щастя» від вихователів — у дарунок дітям

Педагоги-«дошкільники» довели, що власне професійне свято уміють відзначити креативно. І це не дивно, адже, працюючи з малечею, вони просто не мають права виконувати свою роботу шаблонно та сіро — цим сучасних дітей не зацікавиш. Тож родзинки виховного процесу ці люди назбирують у професійне намисто старанно і компетентно, а потім презентують на загал.


27 вересня — у професійне свято, «дошкільники» зустрілися у дитсадку №5, де колеги ділилися цікавими напрацюваннями і роздавали… «мішечки щастя і достатку»!
Разом із управлінням освіти і науки на «Звягельський бомонд» гостей запросили завідувачка С.А.Ткачук, вихователь-методист О.І.Романюк та дружний педагогічний колектив. Під акомпанемент музичного керівника Т.А.Бармак маленькі вихованці привітали своїх перших у житті педагогів, про яких потім, вже у дорослому віці, згадуватимуть з особливим теплом у серці. Адже саме із вихователями пов’язані наші спогади, що неодмінно, за будь-якої життєвої погоди, повертають у дитинство…
У рамках свята відзначили педагогів дошкільних навчальних закладів міста подяками управління освіти і науки та інформаційно-методичного центру — за професіоналізм, творчий пошук цікавих ідей. Також подякували колегам на заслуженому відпочинку та вручили сертифікати активним учасникам «Методичної скарбнички» на сайті ІМЦ та «Клубу дошкільної еліти».
«Звягельський хенд-мейд» став практичним підтвердженням гарних вітальних слів на адресу винуватців свята. Педагоги провели дванадцять майстер-класів, презентуючи своє рукоділля у рамках обміну креативними знахідками. Як виявилося, чого тільки не уміють наші вихователі — і килими вишивати, і шарфи плести, і листівки та іграшки робити, і паперопластикою та оригамі займаються. Створюють шедеври, навіть, з пластмасових ложечок і яєчних лотків!
Працюючи у групах під керівництвом модераторів, наприкінці зустрічі педагоги презентували свої вироби. Частину з них вирішили подарувати: паперові янголята «поїдуть» у подарунок воїнам АТО, жовто-блакитні сердечка із ниток — для малюків Будинку дитини, решта стануть сюрпризами для вихованців дитсадків.
А колектив ДНЗ №4 «Сонечко», на чолі із завідувачкою Л.О.Башинською, став ініціатором ще одного цікавого заходу — Дня малюкової родини. Гаслом свята є вислів: «Хто найменший між нами всіма — той великий!». Перша частина заходу відбулася на базі дитсадка — тут презентували виставки сімейних реліквій, іграшковий дивокрай, дитячі малюнки, поробки батьків і дітей, відеофрагменти заходів у дитсадку.
Друга частина Дня малюкової родини пройшла на базі Музею Лесі Українки, у рамках «круглого столу» — «Цінності української сім’ї, їх стан у сучасному світі». Педагоги обговорили проблеми сучасного виховання дітей і шляхи їх вирішення, а потім організували у музеї «Літературну вітальню».
Юлія КЛИМЧУК