«Ніби побували на іншій планеті…»

«Ніби побували на іншій планеті…»

Вже стало доброю традицією у Новоград-Волинському вищому професійному училищі на початку навчального року проводити Свято квітів. Цього року воно проходило на тему «Квітуча Україна».
Учні 15 навчальних груп при допомозі та підтримці класних керівників, майстрів виробничого навчання підготували квіткові композиції та їх захист.
З особливим старанням готували діти квіткові композиції. Кожна група намагалась зробити найкращі витвори мистецтва та вразити присутніх захистом. Переважна більшість композицій зачарувала та приємно здивувала учасників свята. А скільки душі, фантазії, винахідливості, оригінальності та тепла вклали в свої шедеври з квітів їх автори. Пісні про Україну, її героїчне минуле та сучасність, танці, флешмоби, вірші та жарти стали окрасою свята.
Час пролетів дуже швидко, і було так шкода, що свято закінчилось. Ми, ніби побували на іншій планеті, якось відволіклись від реальностей буденного життя і поринули у світ добра, щирості, краси і любові. Саме таку атмосферу вдалося створити викладачам, майстрам та учням під час проведення свята.
Непросто було для журі визначити переможців, адже кожна з 15 квіткових композицій була особлива, неповторна, як і їх захист. Переможцями стали: група №16, 1 курс — 1 місце, група №19, 1 курс — 2 місце, група №9, 3 курс — 3 місце. Переможці отримали грамоти та подарунки. А група №5, 2 курс та група №14, 1 курс отримали грамоти за оригінальність захисту.
Такі свята — дуже необхідні. Залучаючи наших дітей до цієї благородної справи, ми тим самим виховуємо у кожного з них почуття прекрасного, доброту, красу і гармонію відчуттів, розвиваємо естетичний смак, здатність вибирати і сприймати все гарне і гармонійне, все просте, здорове й чисте, піднесене і благородне і вчимо цінувати його. Такі свята — джерело нерозкритих творчих особистостей учнів.
Л.ОТВЕРЧЕНКО, заступник директора з навчально-виховної роботи