Інженер з охорони лісу: «Вирубка на «Дружбі» проводиться законно»

Днями до редакції «Звягеля» звернулися жителі мікрорайону «Дружба», висловивши занепокоєння вирубкою соснових насаджень, якими славиться ця частина міста.
«Вирубують соснову посадку за автопарком, ліворуч від повороту на «Дружбу». Спочатку зрізали дерева, повалені вітром, а потім почали різати всю посадку. На якій підставі це роблять?» — йдеться у листі до редакції.
Із таким питанням газета звернулася в управління житлово-комунального господарства міської ради. Там відповіли, що згадана ділянка зелених насаджень є відомчою і належить «Новоград-Волинському ДЛМГ».
«Наскільки нам відомо, а ми теж цікавилися цією ситуацією, зрізання дерев проводиться, відповідно до плану. Дозвільні документи на це є», — прокоментували ситуацію в управлінні ЖКГ міської ради і порадили за детальнішою інформацією звернутися до лісничого Новоград-Волинського лісгоспу.
Інженер з охорони лісу згаданого підприємства підтвердив, що територія, про яку йдеться, дійсно належить місцевому лісгоспу. Це — квадрат 97. Там проводиться санітарна рубка, бо насадження всихають. Нині, як уже неодноразово згадувалося, на Поліссі має місце тенденція до всихання соснових дерев. До цього призводять надмірні потепління й вологість. Як наслідок — плодяться шкідники…
«Проводиться суцільне санітарне вирубування на площі 0,8 га, відповідно до лісорубного квитка від 08.09.2015 року. На місці вирубки буде нова посадка, змінимо породу. Все відбувається законно», — запевнив інженер з охорони лісу.
Олег БРЮХАНОВ