Наслідки пожежі у Сватовому ліквідовують наші військові інженери

Наслідки пожежі у Сватовому ліквідовують наші військові інженери

Ось так дітлахи зустрічають наших військових на СходіПожежа на складі боєприпасів у Сватовому Луганської області, яка сталася 29 жовтня, змусила військових інженерів із Новограда-Волинського опинитися в епіцентрі подій. 12-й окремий полк оперативного забезпечення, який очолює полковник Микола Борісов, на момент виникнення пожежі дислокувався за сто кілометрів від Сватового. Пожежа спровокувала детонування боєприпасів, внаслідок чого у місті пошкоджено будинки і залізницю, частину населення евакуйовано.
Серед рятувальників, які працюють у небезпечній зоні, — підрозділ 12-го ОПОЗ. На жаль, серед наших військових є втрати — від вибухів загинули двоє мобілізованих бійців, пожежею знищено частину техніки.
Як повідомляють у ЗМІ, на складах у Сватовому було зосереджено понад 3,5 тисячі тонн боєприпасів для потреб фронту у зоні АТО. Пожежу локалізували, але у місті досі виявляють нерозірвані снаряди. У числі двадцяти груп розмінуванням місцевості продовжують займатися сапери 12-го ОПОЗ. Серед причин пожежі розглядають декілька версій, зокрема, версію терористичного акту.
Наші військові інженери несуть службу у різних куточках зони АТО
Ось у таких складних обставинах, на жаль, 3 листопада зустріли своє професійне свято військові інженери. Події у Сватовому вкотре засвідчили важливість інженерних військ у структурі Збройних Сил України. Відтак до переліку їх повсякденної роботи з ліквідації повеней і снігових заметів, будівництва понтонних мостів, добування, очищення води чи розмінування небезпечних вибухових предметів часів ВВВ, додалися нові задачі — тепер у зоні АТО.
Юлія КЛИМЧУК