Хроніка 8/2016

ЗАТРИМАЛИ КРАДІЯ, ЯКИЙ ВИНІС ІЗ ЧУЖОГО ГАРАЖА ЕЛЕКТРОІНСТРУМЕНТИ
Працівники Новоград-Волинського відділу поліції встановили особу і затримали молодика, який обікрав чужий гараж, завдавши збитку на 2,5 тисячі гривень. Нині викрадене майно вилучено та повернуто власникові. Триває досудове розслідування.
До Новоград-Волинського відділу поліції звернувся 51-річний житель села Гали, який повідомив, що хтось вночі таємно проник до його гаража та викрав звідти електроінструменти.
За вказаною чоловіком адресою виїхала слідчо-оперативна група відділу поліції, працівники якої з’ясували, що з гаража у домогосподарстві заявника невідомим викрадено електропилку та електроболгарку. Під час огляду місця події правоохоронці встановили, що зловмисник проник до приміщення, проломивши дерев’яну стіну. Також на місці пригоди було виявлено сліди та низку речових доказів.
За результатами проведених заходів, поліцейські встановили, що до вчинення крадіжки причетний, раніше судимий за майнові злочини, 25-річний односелець заявника, який у скоєному зізнався. За місцем його проживання правоохоронці вилучили викрадені інструменти.
За словами молодика, днями він збирався відвезти чуже майно до райцентру та продати. За чинним законодавством, молодикові загрожує позбавлення волі строком від 3 до 6 років.
Відділ комунікації ГУНП у Житомирській області

КЕРІВНИК КОМУНАЛЬНОГО ПІДПРИЄМСТВА ВИПЛАЧУВАВ ПРЕМІЇ… СВОЄМУ СИНУ
За результатом розгляду складеного Новоград-Волинською місцевою прокуратурою протоколу за ст.172-7 КУпАП, судом притягнуто до відповідальності керівника Романівського комунального підприємства за вчинене адміністративне корупційне правопорушення.
Під час перевірки додержання вимог антикорупційного законодавства на зазначеному підприємстві, встановлено, що керівник протягом 2015 року неодноразово видавав накази про надання доплат та премій своєму сину, який працює на підприємстві та безпосередньо йому підпорядкований.
Такими діями посадова особа порушила антикорупційне законодавство, оскільки не вжила заходів щодо недопущення будь-якої можливості виникнення конфлікту інтересів, який виник при винесенні наказів про доплати та преміювання працівників. Постановою суду на керівника комунального підприємства накладено штраф.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

ЖИТЕЛЮ КИЄВА НЕЗАКОННО НАДАЛИ В ОРЕНДУ МАЙЖЕ 900 ГА ЗЕМЛІ
За позовом органів прокуратури Житомирської області судом визнано недійсним 31 договір оренди земельних ділянок, відповідно до яких Головне управління Держземагентства в області неправомірно надало жителю Києва 896 га землі.
Рішення першої інстанції апеляційний суд Житомирської області залишив у силі.
Встановлено, що Головне управління Держземагентства в Житомирській області у січні 2014 року, з порушенням вимог земельного законодавства, передало жителю Києва 31 земельну ділянку загальною площею 896 га строком на 49 років для ведення фермерського господарства на території 9-ти сільських рад Ємільчинського району.
Зокрема, майже тисячу гектарів землі було передано без проведення нормативно-грошової оцінки, яка є головним критерієм для визначення розміру орендної плати під час надання земель державної і комунальної власності у приватне користування.
За втручання прокуратури договори визнано недійсними та зобов’язано всю землю повернути державі.
Прес-служба прокуратури Житомирської області

НА ЖИТОМИРЩИНІ СУДИТИМУТЬ ПОСАДОВЦЯ ЗА ОТРИМАННЯ 48 ТИС. ГРН. ХАБАРА
Прокуратурою Житомирської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальну посаду, за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України.
Посадова особа органу місцевого самоврядування, що в Черняхівському районі, обвинувачується у тому, що отримав від керівника будівельної компанії неправомірну вигоду на суму 48 тис. грн. за сприяння у підписанні договору про проведення ремонту у місцевому Будинку культури, кошти на який виділяються з обласного бюджету.
Правоохоронці затримали його під час одержання другої частини коштів — 28 тис. грн.
Санкція зазначеної статті передбачає покарання, зокрема, позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна. Остаточне покарання визначить суд.
Прес-служба прокуратури Житомирської області