Червоний мак цвіте, дурманить і п’янить: від 3 до 7 років тюрми тепер грозить…

Упродовж двох днів, 29 і 30 червня, працівники Новоград-Волинського відділу поліції ліквідували декілька плантацій снодійного маку на території району.
29 червня під час проведення оперативно-профілактичних заходів у с. Колодянка інспектори поліції виявили на присадибних ділянках місцевих жительок незаконні посіви снодійного маку. Рослини направили на експертне дослідження. Розпочато кримінальні провадження, — повідомляє відділ комунікації ГУНП у Житомирській області.
На городі 69-річної жительки району правоохоронці нарахували 200 рослин, що, ймовірно, містять наркотичні речовини. Рослини буяли серед іншої городини.
Ще одну «наркоплантацію» поліцейські виявили в тому ж селі, на городі у 60-річної місцевої жительки. Жінка пояснила, що вирощує мак «на пиріжки», мовляв, нічого лихого вчинити не хотіла. Загалом на її городі виросло 360 нарковмісних рослин.
А 30 червня аж 2170 рослин снодійного маку працівники Новоград-Волинського відділу поліції виявили на городі 68-річної жительки с.Великий Молодьків. Пенсіонерка дбайливо доглядала за ними, заховавши маки поміж іншої городини.
Нині розпочато досудові розслідування. Відомості про події внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1, 2 ст.310 ККУ (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель). У першому випадку жінкам може загрожувати штраф від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до 6 місяців, або 3-річне обмеження волі. У другому — «городництво», якщо вирощено 500 і більше рослин снотворного маку, карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.
За матеріалами відділу комунікації ГУНП у Житомирській області