Поліція викрила банду, яка майже півроку обкрадала будинки, магазини й офіси

Поліція викрила банду, яка майже півроку обкрадала будинки, магазини й офіси

14 червня поліцейські затримали трьох чоловіків за підозрою у вчиненні понад півтора десятка крадіжок із приватних будинків, магазинів та офісів Новограда-Волинського та району. Про це повідомляють на сайті ГУ Нацполіції у Житомирській області.
«Уже встановлені слідчими факти скоєння затриманими крадіжок відбувалися у період із січня по травень 2016 року, значна частина приходиться на березень. У групи не було якогось характерного способу вчинення злочинів. Вони обирали недобудовані або нежитлові помешкання, також обкрадали офіси, кафе і магазини. У всіх випадках спосіб проникнення також був різним: від зламу конструкції металопластикового вікна приватного будинку до проникнення через горище у кафе-барі.
Із місць забирали гроші та інші цінні речі, а також комп’ютерну техніку, продукти харчування, електроінструменти, батареї опалення, апарати для приготування кави і таке інше. Загалом, за попередніми підрахунками, сума завданого молодиками збитку жителям міста та району сягнула понад 200 тисяч гривень.

Підозрюваних затримали безпосередньо за місцем їх тимчасового перебування. У причетності до вчинення крадіжок вони зізнались. У ході першочергових дій поліцейськими вилучено знаряддя скоєння злочинів та частину викраденого майна. За наявною інформацією, чужі речі збувались, переважно, через ломбарди. Тож, нині тривають заходи з перевірки цих відомостей», — йдеться в повідомленні.
Відповідно до ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України молодикам, які є місцевими жителями, віком 23 та 19 років, може загрожувати до 6 років ув’язнення.
За матеріалами прес-служби ГУНП в Житомирській області
Фото з сайту ГУ Нацполіції в Житомирській області