МОРОЗ І СОНЦЕ — ДЕНЬ ЧУДОВИЙ!

МОРОЗ І СОНЦЕ — ДЕНЬ ЧУДОВИЙ!

«Мороз і сонце — день чудовий!» — так і хотілося промовити у ці різдвяні дні, що здивували нас справжніми тріскучими морозами. Загалом цьогорічні новорічно-різдвяні свята були на диво щедрими на сніг, мороз і яскраве сонце. Морози, що «перевалили» за двадцять, навіть дещо налякали — чи ж буде тепло у домівках за такої низької температури? З цим питанням ми звернулися до директора КП «Новоград-Волинськтеплокомуненерго» Л.М.Тодорович. Людмила Миколаївна повідомила, що підприємство на даний час готове працювати і подавати тепло в квартири та установи навіть у тріскучі морози, так що хвилюватися з цього приводу причин немає.
Тож у квартирах буде тепло, а на вулиці, згідно прогнозів, мінусова температура триматиметься ще досить довго. І чи не найбільш страшні морози тим, хто не має постійного місця проживання. Практично кожної зими, тільки-но притисне «тріскучий», як у лікарні з’являються пацієнти з обмороженнями. Інколи бувають і летальні наслідки. Проте цьогоріч, на щастя, у Новограді-Волинському таких випадків не трапилося.
Важливо відзначити, що неабияку роль у цьому відіграло створення спеціальної оперативної групи, до складу якої увійшли, як повідомила нам заступник міського голови В.С.Титяневич, представники міської влади, міліції, соціальних служб та медики. З настанням холодів і приходом перших морозів названа нами оперативна група активно попрацювала щодо виявлення у місті людей без постійного місця проживання та надання їм допомоги — одягом та влаштуванням до центрів реабілітації. Всього за цей період було виявлено 80 «бомжів», яких відправлено до центру ре-абілітації у місто Коростень. Двох таких безпритульних було виявлено напередодні свят. Одного з них, котрий мав серйозні проблеми зі здоров’ям, проліковано у Новоград-Волинському міськрайТМО.
Також з приходом холодів постає ще одна проблема — наскільки «проїзними» будуть дороги. Хоч міські дороги не всюди і не завжди були посипані, і водіям дошкуляла ожеледиця, проте, на щастя, обійшлося в ці свята без серйозних ДТП.
Отже, початок року, як би не лякали нас різними кризами, досить оптимістичний. На вулиці — справжня зимова казка, а в квартирах — тепло і затишно. Щиро бажаємо новоград-волинцям оптимізму та успіхів у новому 2009 році!
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА