Хроніка 33/2016

ЖИТОМИРСЬКІ МИТНИКИ ПРИПИНИЛИ НЕЗАКОННИЙ ЕКСПОРТ ДІЛОВОЇ ДЕРЕВИНИ
У Житомирській області митники, спільно з правоохоронцями, 5 серпня виявили декілька спроб незаконного експорту деревини вартістю 10 мільйонів гривень. Про це 8 серпня повідомив сектор комунікацій Головного управління Державної фіскальної служби в Житомирській області.
«Працівники Житомирської митниці ДФС, спільно з правоохоронними та державними органами Житомирської області, в межах «Плану проведення спільних спеціальних заходів щодо виявлення, припинення та протидії порушенням у сфері обігу природних ресурсів» продовжують виявляти чисельні порушення в сфері експорту лісопродукції з території області. Так, 05.08.2016 року порушено 5 справ про порушення митних правил щодо незаконного експорту лісопродукції. Об’єктом правопорушення є ділова деревина загальною кількістю 4 тисячі кубічних метрів та вартістю 10 мільйонів гривень. Робота спільних груп триває», — інформує ГУ ДФС.
Житомир.info

СИН ОБІКРАВ МАТІР
До Новоград-Волинського відділу поліції звернулася 61-річна жителька райцентру із заявою про викрадення з її будинку годинника. Поліцейські встановили, що до вчинення злодіяння причетний 43-річний син заявниці.
На місці події оперативники кримінальної поліції з’ясували, що в будинку жінки сторонніх осіб на час вчинення крадіжки не було. Відтак вони перевірили осіб, які мали вільний доступ у помешкання. У результаті встановили, що кримінальне правопорушення вчинив, раніше судимий, син господині.
Нині триває досудове розслідування за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до 3 років позбавлення волі.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

ЗАТРИМАЛИ ВЕЛОКРАДІЯ
До Новоград-Волинського відділу поліції звернулася 33-річна жителька райцентру із заявою про викрадення з її подвір’я спортивного велосипеда вартістю 2700 гривень. Поліцейські розшукали злодія та вилучили викрадене.
На місці події оперативники кримінальної поліції з’ясували, що крадіжка сталася упродовж півгодини, поки жінка лишила «двоколісник» без нагляду. Поліцейські встановили, що крадіжку вчинив 29-річний, раніше судимий, місцевий житель. Чоловік у скоєному зізнався, викрадений велосипед у нього вилучили.
Відповідно до ч.3 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України, чоловікові може загрожувати від 3 до 6 років позбавлення волі.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області

НА ПІШОХОДА СКОЇВ НАЇЗД СПОЧАТКУ ЛЕГКОВИК, А ТОДІ — ВАНТАЖНИЙ АВТОМОБІЛЬ…
Про це розповіли у прес-службі головного управління Національної поліції в Житомирській області.
«Дорожньо-транспортна пригода сталася 4 серпня, о 2:40, на 215-му км автодороги «Київ-Чоп», поблизу с.Броники Новоград-Волинського району.
Попередньо встановлено, що водій автомобіля «Volkswagen Passat», 41-річний житель Тернопільської області, їхав у напрямку Києва і здійснив наїзд на пішохода, який перетинав проїжджу частину.
Після того, 52-річний водій із Рівненської області, керуючи вантажним автомобілем «Renault Premium», повторно скоїв наїзд на пішохода.
Після отриманих тілесних ушкоджень пішохід загинув на місці події. Нині всі обставини ДТП з’ясовуються в рамках розпочатого кримінального провадження за частиною 2 ст.286. Триває встановлення особи загиблого», — розповіли у Нацполіції в Житомирській області.
Житомир.info

ПРИЧІП ІЗ СОЛОМОЮ ВРІЗАВСЯ В ЕЛЕКТРООПОРУ І ЗАГОРІВСЯ
У Пулинському районі причіп із соломою, який відірвався від трактора, врізався в електроопору і загорівся. Про це повідомляє прес-служба управління ДСНС у Житомирській області.
«5 серпня, о 18:33, на пункт зв’язку 27-ї Державної пожежно-рятувальної частини смт.Пулини надійшло повідомлення про те, що горить причіп із тюками СВК «Маяк» с.Старий Майдан. На місце пожежі виїхав черговий караул рятувальників 27-ї ДПРЧ, а також було залучено на допомогу вогнеборців найближче розташованого до місця події 14-го професійного пожежного посту смт.Довбиш Баранівського району.
На місці події з’ясувалося, що під час транспортування трактором соломи до місця її зберігання відірвався причіп і вдарився в електричну опору. В результаті замикання електропроводів та потрапляння іскор на причіп, загорілася тюкована солома вагою близько 4 т, загрози поруч розташованим будівлям не було.
Внаслідок пожежі вогнем знищено біля 2 т соломи та пошкоджено причіп. Збитки наразі встановлюються», — йдеться у повідомленні.
Прес-служба управління ДСНС у Житомирській області

У БЕРДИЧЕВІ ПОЛІЦІЯ РОЗСЛІДУЄ ВБИВСТВО 20-РІЧНОГО СТУДЕНТА
5 серпня, уночі, до відділу поліції надійшло повідомлення про бійку на одній із вулиць Бердичева. Згодом з’ясувалося, що в результаті застосування пристрою для відстрілу гумових куль, проникаюче поранення отримав 20-річний бердичівлянин, який помер під час надання медичної допомоги. Розпочато досудове розслідування. Чоловіка, який стріляв, затримано.
Повідомлення про подію надійшло близько 1 години ночі. На місці працівники поліції з’ясували, що на одній із вулиць між групою молодиків виник конфлікт. У ході його перебігу один з учасників використав пристрій для відстрілу гумових куль, травмувавши опонента.
Для пораненого було викликано «швидку». Хлопця госпіталізували до місцевої лікарні, однак він помер під час надання медичної допомоги. Попередньо у нього діагностовано вогнепальне проникаюче поранення живота та травматичний шок.
На місці події було вилучено пристрій для відстрілу гумових куль «Форт-12» та гільзу, інші речові докази. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ст.115 (Умисне вбивство) Кримінального кодексу.
Чоловіка, який вчинив постріл, затримано, відповідно до ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу. Це — 40-річний місцевий житель. За його словами, наміру завдати смертельних поранень опонентові у нього не було, а пристрій він застосував у цілях самозахисту. Чоловікові може загрожувати покарання у вигляді ув’язнення на термін до 15 років.
Відділ комунікації ГУНП в Житомирській області