Священика, котрий насмерть збив дівчинку на пішохідному переході в с.Нова Романівка, взяли під варту

Священика, котрий насмерть збив дівчинку на пішохідному переході в с.Нова Романівка, взяли під варту

Жахлива дорожньо-транспортна пригода сталася на Спаса на трасі «Київ — Чоп», поблизу с.Нова Романівка. Священик Барвинівської церкви, керуючи автомобілем «Renault Logan», завдав смертельних травм 11-річній дівчинці, котра переходила дорогу по пішохідному переходу. Поруч із нею була її подруга, котрій пощастило уникнути зіткнення і залишитися живою…
Дорожньо-транспортна пригода викликала небувалий резонанс серед місцевого населення. Над керманичем автівки — 56-річним священиком — ледве не скоїли самосуд. Жителі довколишніх сіл вже не вперше висунули вимогу про облаштування надземного пішохідного переходу. У разі, якщо не дослухаються до їхніх прохань, обіцяли перекрити дорогу.



Про подробиці злощасної ДТП розповідають очевидці. За їхніми словами, дівчинка та її подруга переходили дорогу по «зебрі», ведучи в руках велосипеди. Декілька автомобілів зупинилися у крайній правій смузі, щоб пропустити пішоходів. Натомість авто священика, об’їхавши зупинені машини по лівій смузі, на швидкості врізалося в дитину. Про силу удару можна судити хоча б по тому, що в автомобілі потрощилося лобове скло.
Хлопець-свідок на камеру знімальній групі ТСН розповів, що три машини пропустили пішоходів, а авто священо-служителя пішло на обгін, збило дівчинку, вона підлетіла вгору, впала на машину, а авто протягнуло її ще декілька десятків метрів. Від отриманих травм дитина померла у кареті «швидкої».
Одні очевидці кажуть, що батюшка був нетверезий, інші — що у шоковому стані, — інформує ТСН.
«На даний час у медичному закладі проводиться освідування кермувальника авто, який не залишав місце ДТП, щодо вживання алкоголю. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.286 Кримінального кодексу України. Проводяться необхідні слідчі дії для встановлення обставин та причин ДТП», — проінформувала поліція в офіційному повідомленні.

Практично одразу прес-служба Житомирської єпархії УПЦ МП оприлюднила повідомлення про заборону у служінні.
«Відповідно до указу Правлячого архієрея, клірику єпархії протоієрею Володимиру Вантуху, який скоїв ДТП, накладено заборону на служіння. Наразі проводиться слідство. Священик буде відповідати за свої дії, згідно з Законом України, якщо буде встановлено його провину. Житомирська єпархія висловлює співчуття батькам та родині загиблої та підносить щирі молитви за упокій р.Б.Вікторії. Вічна пам’ять...», — йдеться в повідомленні, розміщеному на офіційному сайті Житомирської єпархії, де також розміщена фотокопія зазначено указу.
На місці події працювали слідчо-оперативні групи Головного управління Національної поліції та Новоград-Волинського відділу поліції. Про це у коментарі в соцмережі «Фейсбук» написала керівник прес-служби ГУ НП в Житомирській області Алла Ващенко.
А вже 22 серпня священика-учасника ДТП взяли під варту. Про це повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.
«Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом дорожньо-транспортної події, внаслідок якої загинула неповнолітня, за ч.2 ст.286 КК України. Установлено, що 19 серпня цього року, біля 12 год. 30 хв., священик, керуючи автомобілем «Renault Logan» та рухаючись по автодорозі «Київ — Чоп», на 212-му км, у с.Нова Романівка Новоград-Волинського району, порушив правила дорожнього руху та скоїв наїзд на неповнолітню, яка перетинала пішохідний перехід. Від отриманих тілесних ушкоджень одинадцятилітня дівчинка загинула в автомобілі швидкої допомоги. Наразі священослужителю повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого) КК України. За клопотанням процесуального прокурора Новоград-Волинської місцевої прокуратури, суд обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою. Досудове розслідування проводиться місцевими органами поліції», — йдеться у повідомленні.

…На трасі «Київ — Чоп» ледве не щодня калічаться і гинуть люди. Як інформує прес-служба Управління ДСНС у Житомирській області, 22 серпня, неподалік від с.Пилиповичі Новоград-Волинського району, автомобіль «Hyundai» зіткнувся з відбійником. Внаслідок зіткнення чоловік, 1992 р.н., отримав травму голови. До того ж, конструкціями відбійника, які потрапили у салон авто, йому майже повністю відрізало ногу й затисло її під сидінням. Щоб вивільнити потерпілого, медикам «швидкої» довелося залучати відділення бійців 10-ї Державної пожежно-рятувальної частини.
Чоловіка було госпіталізовано до травматологічного відділення Новоград-Волинського міськрайТМО. Наразі його життю нічого не загрожує.
За матеріалами інформагентств підготував Олег БРЮХАНОВ