ДВОВЛАДДЯ В ОСББ «ЧАЙКА»

ДВОВЛАДДЯ В ОСББ «ЧАЙКА»

У нещодавно створеному на базі житлового фонду КЕЧі, найбільшому в Новограді-Волинському об’єднанні співвласників багатоквартирних будинків, до якого увійшли мікрорайон «Болгарбуд», а також сусідні багатоповерхівки з вулиць Леваневського та Житомирської, назрів конфлікт. Наразі склалася така ситуація, коли серед членів правління ОСББ фактично відбувся розкол, внаслідок чого було обрано два голови правління, причому, обоє з них вважають себе легітимно затвердженими на цій посаді.


Як вдалося з’ясувати, передісторія конфлікту своїми коріннями йде у 7 грудня минулого року, коли відбулися перші загальні збори за участю представників від кожного із 32 будинків, що сформували ОСББ. На зборах було ухвалено рішення про створення ОСББ «Чайка», відбулися вибори членів правління, ревізійної комісії та затвердження статуту організації. На тих же зборах головою правління і керуючою будинками була обрана Л.Ю.Кагадій.
Проте, частина членів правління, яка не підтримала кандидатуру пані Кагадій, вирішила не миритися із таким перебігом подій. І 29 грудня 2008 року, під час зборів, на яких члени правління ОСББ планували вирішити організаційні питання із керівниками міських служб, що забезпечують життєдіяльність ОСББ та надають послуги, «опозиціонери» зібрали групу людей, які висловили незгоду із рішенням зборів від 7 грудня. Відтак, чергові збори призначили на 4 січня 2009 року, куди було запрошено представників міської влади, а також міського голову.
Далі, зі слів людей, конфлікт розвивався за наступним сценарієм. За свідченнями очевидців, міський голова Микола Боровець вольовим рішенням фактично анулював попереднє рішення, датоване 7 грудня. Відбулося повторне обрання членів правління, які, у свою чергу, обрали новим головою правління М.В.Поліщука. Подейкують, що цю кандидатуру підтримував мер…
Відтоді суперечки і сварки між членами правління найбільшого міського ОСББ не стихають. Чергова спроба досягти компромісу, що була здійснена 16 січна, із тріском провалилася — жодна із сторін не бажала не те щоб іти на поступки, навіть не намагалася вислухати аргументів тих, хто «проти». Куди там слухати — засідання членів правління місцями ледь до бійки не доходило. А закінчилося тим, що група, яка підтримує Л.Ю.Кагадій, покинула збори й пішла проводити своє окреме засідання в інше приміщення, адже саме вони вважають себе законно обраними, маючи у своєму розпорядженні всі папери, що підтверджують факт створення ОСББ, та свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи, видане виконавчим комітетом міської ради.
Сварки сварками, а для пересічного мешканця багатоповерхівки головне, аби у під’їздах та поблизу них було чисто, сміття вчасно вивозилося і ліхтарі біля під’їзду світили. І не так вже й принципово, під чиїм керівництвом все це буде забезпечено. А як в умовах двовладдя далі працюватиме ОСББ і хто відповідатиме за організацію безперебійного надання послуг жителям будинків, — все це на сьогодні знаходиться під питанням. Не виключено, що міській владі варто спробувати виступити незалежним суддею в цьому конфлікті. Адже чим скоріше вгамуються пристрасті, тим швидше почнеться конструктивна робота.
Олег БРЮХАНОВ