Хроніка 42/2016

Хроніка 42/2016

У НОВОГРАД-ВОЛИНСЬКОМУ РАЙОНІ ПОЛІЦЕЙСЬКИЙ ПІДІРВАВСЯ НА ГРАНАТІ. ПРИПУСКАЮТЬ САМОГУБСТВО…
Про це 9 жовтня написав сайт Головного управління Національної поліції в Житомирській області.
«9 жовтня надійшло повідомлення про виявлення тіла чоловіка у лісосмузі між селами. На місці події працює слідчо-оперативна група Новоград-Волинського ВП та Головного управління Нацполіції області. Попередньо встановлено, що загиблий на грунті побутового конфлікту пішов із дому ввечері 7 жовтня та згодом вчинив самогубство. Повідомлення про виявлення тіла чоловіка надійшло до поліції близько 13:30», — йдеться у повідомленні.
На місці події було встановлено, що загиблий — 29-річний житель с.Нова Романівка, інспектор Новоград-Волинського відділу поліції. На даний час триває з’ясування всіх обставин події. Попередньо, чоловік заподіяв собі смерть, підірвавши гранату, — інформує відділ комунікацій ГУ НП.
Житомир.info

У ЦЕНТРІ МІСТА ЗІТКНУЛИСЯ ДВА РЕЙСОВИХ АВТОБУСИ
Дорожньо-транспортна пригода сталася у другій половині дня 7 жовтня. На самісінькому початку вулиці Соборності, неподалік від центрального кола, не розминулися два автобуси, що виконували рейси на міських маршрутах.

Наразі у соцмережах новоградці жваво обговорюють цю подію. Зокрема, вона вчергове оголила той факт, що в центральній частині міста (а також біля ринку «Урожай») недостатньо місць для парковок. Автомобілі, припарковані обабіч дороги, звужують і без того неширокі дороги, створюючи передумови для виникнення аварійних ситуацій.
У цьому конкретному випадку пасажири маршруток відбулися переляком. Хоча чимало й отримали, судячи зі свідчень однієї з пасажирок, удари та забиття.
«Багато людей постраждало: розбиті підборіддя, удари голови, забиття… Мені ще просто пощастило. Слава Богу, всі живі», — йдеться в коментарі на сторінці у «Фейсбук».
Ступінь вини кожного з учасників ДТП встановить слідство.
Олег БРЮХАНОВ

ПОЛІЦІЯ ВИЯВИЛА НАРКОТИКИ У ПАЦІЄНТА МЕДИЧНОГО ЗАКЛАДУ
До поліції надійшло телефонне повідомлення з медичного закладу про надання ними допомоги невідомому чоловікові, якого знайшли на узбіччі однієї з центральних вулиць міста.
Із саднами в області голови його було доставлено каретою екстреної швидкої медичної допомоги до приймального відділення Новоград-Волинського ТМО, куди негайно виїхали працівники слідчо-оперативної групи. Хоч чоловік знаходився у свідомому стані, однак розповідати, за яких обставин він отримав тілесні ушкодження, та називати своє ім’я, відмовився. Правоохоронці одразу встановили особу пацієнта. Ним виявився наркозалежний, раніше судимий за зберігання наркотичних засобів, 35-річний місцевий житель.
Під час проведення поверхневого огляду поліцейські виявили в нього медичний шприц, який частково був наповнений рідиною коричневого кольору, за попередніми даними, опієм ацетильованим.
Знахідку правоохоронці вилучили та направили на експертне дослідження. За фактом незаконного зберігання наркотичних засобів (ст.309 ККУ) розпочато кримінальне провадження.
Новоград-Волинський відділ поліції ГУ НП

ЗАТРИМАЛИ «КАВАЛЕРА-ШАХРАЯ»
До чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції звернулася 24-річна жителька смт.Городниця Новоград-Волинського району. Дівчина повідомила, що після гостин її товариша вона виявила відсутність свого паспорту громадянки України, картки платника податків та мобільного телефону вартістю 600 гривень. Також заявниця зазначила, що гість, збираючись йти, попросив інший її мобільний телефон марки «НТС» (вартістю понад 8000 гривень), аби подзвонити у справах, та зник.
Довірлива подруга чекала на повернення свого товариша два дні, однак той так і не повернувся.
Вже за декілька годин злодійкуватого залицяльника було затримано. Той намагався отримати грошовий кредит на ім’я потерпілої у одному з ломбардів у райцентрі. Злодій представив співробітнику пробанківської установи всі відповідні документи, переконуючи кредитора у тому, що сторона позичальника, тобто власниця документів, попросила його у такій послузі, оскільки з вагомих причин не змогла самостійно приїхати до міста.
У такій готівковій операції чоловікові було відмовлено. Сумлінний персонал закладу, у свою чергу, повідомив до поліції, що значно допомогло правоохоронцям звузити територію пошуку.
Затриманим виявився, раніше судимий за крадіжки та шахрайства, 33-річний односелець потерпілої. Як повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко, нині триває досудове розслідування проваджень, розпочатих за ч.1 ст.185 (Крадіжка) та ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до 6 років ув’язнення.
Новоград-Волинський відділ поліції ГУ НП