Ювілей — у директора дитячо-юнацької спортивної школи

Ювілей — у директора дитячо-юнацької спортивної школи

29 жовтня відзначає 70-річний ювілей директор Новоград-Волинської дитячо-юнацької спортивної школи управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту міської ради Володимир Петрович Єрмаков.
Народився у 1946 році в Сумській області у сім’ї військовослужбовця. У юному віці з батьками переїхав до Новограда-Волинського, де навчався у ЗОШ №7. У школі захопився баскетболом та був одним із кращих гравців школи та міста. У складі збірної Житомирської області неодноразово ставав чемпіоном та призером різних чемпіонатів та турнірів.
Із 1967 по 1969 рік проходив військову службу у лавах збройних сил, де деякий час був основним гравцем баскетбольної команди майстрів «СКА» (Львів).
Після служби продовжував активно грати в баскетбол. П’ять років навчався у Ризькому інституті інженерів цивільної авіації, поєднуючи навчання зі спортом. Був основним гравцем ризької команди майстрів вищої ліги.
У 1976 році прийнятий на роботу тренера з баскетболу при міському Палаці культури, де, передаючи свій спортивний досвід, тренував дівочі та юнацькі команди. Захищаючи спортивну честь Житомирщини, його команди протягом багатьох років неодноразово вигравали та були призерами Всеукраїнських та Всесоюзних чемпіонатів і турнірів, на рівних конкуруючи із провідними баскетбольними командами з Ленінграда, Мінська, Риги, Вільнюса.
У 1992 році у Новограді-Волинському була створена дитячо-юнацька спортивна школа, яку він і очолив, продовжуючи працювати як керівник та тренер.
Під його керівництвом постійно удосконалювалася навчально-спортивна база ДЮСШ. У школі підготовлено 10 майстрів спорту, 40 кандидатів у майстри спорту, 85 спортсменів першого розряду. Колектив ДЮСШ та учні-спортсмени постійно беруть активну участь у спортивному житті міста, показових виступах та інших заходах.
Володимир Петрович професійно ставиться до своїх службових обов’язків. Має великий досвід роботи. Користується авторитетом у спортивної громади міста.
За значний внесок у розвиток галузі фізичної культури і спорту Указом Президента України №291 від 27 січня 2001 року йому присвоєно почесне звання «Заслужений працівник фізичної культури і спорту України».
Спортивна громада міста вітає його з ювілеєм та бажає міцного здоров’я, подальших професійних успіхів та життєвих досягнень.
Колективи управління у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту і ДЮСШ