У чотирьох районах Житомирської області намагаються недопустити занесення збудника чуми

Цими днями на Рівненщині зафіксували африканську чуму свиней. Як наслідок, у чотирьох районах Житомирської області, які найближче до епіцентру інфекції, проводяться заходи з недопущення занесення збудника. Про це повідомляє головне управління Держпродспоживслужби у Житомирській області.
«Відповідно до оперативної інформації ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області, 20.11.2016 р. в особистому підсобному господарстві громадянина, який проживає в с.Черниця Корецького району Рівненської області, було зареєстровано загибель 4 голів свиней. За попередньою інформацією, в с.Черниця нараховується 262 двори та утримується близько 300 голів свиней. При дослідженні відібраних проб біоматеріалу в Державному науково-дослідному інституті з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи (м.Київ) 21.11.2016 р. встановлено діагноз на африканську чуму свиней (АЧС) (звіт про результати дослідження №007586 п.м./16 від 21.11.2016 р.).
Враховуючи незначну відстань від с.Черниця до території Новоград-Волинського району (17 км), у приміщенні Новоград-Волинської РДА проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої було затверджено план заходів із метою упередження занесення з неблагополучної території збудника АЧС. На кордоні з Рівненською областю встановлено ветеринарно-поліцейський пост із цілодобовим чергуванням представника Національної поліції та спеціалістів територіального управління Держпродспоживслужби та ветеринарної лікарні для контролю за переміщенням живих тварин та продукції тваринництва.
У зв’язку із останніми спалахами африканської чуми свиней у Рівненській та Хмельницькій областях, у Романівському, Любарському, Новоград-Волинському, Баранівському районах проводяться заходи з недопущення занесення збудника АЧС на територію Житомирської області», — йдеться у повідомленні.
За матеріалами управління Держпродспоживслужби у Житомирській області