Вони — такі, як всі!

Вони — такі, як всі!

До Міжнародного дня людей з обмеженими можливостями, який світ відзначає 3 грудня, у центральній дитячій бібліотеці відбулося свято для дітей з особливими потребами — «Такі, як всі». У заході взяли участь директор медичного коледжу Олена Солодовник, начальник відділу соціальної роботи міського ЦСССДМ Олена Котова, духовний наставник недільної школи, яку відвідує багато вихованців з особливими потребами при храмі Царських мучеників та страстотерпців — отець Петро Зінчук.
Презентували фільм про всесвітньо відомих особистостей, котрі мали різні захворювання, але, завдяки наполегливості, досягли успіхів у житті. Не менш цікавою була презентація про новоградських дітей-читачів бібліотеки з особливими потребами, які вже здобули власні досягнення у житті та спорті.
На виставці були представлені вироби, які діти зробили своїми руками. Про спортивні перемоги свідчили грамоти, дипломи, нагороди читачів, які відвідують спортивну секцію з армспорту при МОК «Фенікс».
Найзапальнішою частиною свята став веселий майстер-клас тренера дитячої команди з армспорту Володимира Лук’янчука. Діти з особливими потребами залюбки змагалися з присутніми, серед яких — відомі у місті люди.
Переймаючись буденними проблемами, ми маємо замислюватись над непростою долею людей із вадами здоров’я. Не лише 3 грудня, а й щодня.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК