Хроніка 10/2017

Хроніка 10/2017

У НОВОГРАДІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ НА ВУЛИЦІ ЗУПИНИЛИ ЧОЛОВІКА, ЯКИЙ НІС… СНАРЯД
2 березня, близько 16:30, у райцентрі поліцейські групи швидкого реагування Новоград-Волинського відділу звернули увагу на чоловіка, який ніс у руках підозрілий заржавілий предмет, схожий на артилерійський снаряд. Під час перевірки підозри поліцейських підтвердились, і на місце події прибули фахівці вибухотехнічної служби ГУНП, які й знешкодили знахідку.
\"Хроніка

Коли поліцейські зупинили чоловіка і запитали про предмет у руках, той продемонстрував снаряд. Інспектори наказали обережно покласти його на землю і негайно відійти на безпечну відстань. Доступ до місця знаходження боєприпасу та довколишньої території обмежили, а до райцентру викликали фахівців вибухотехнічної служби.
Вони ретельно оглянули підозрілий предмет та встановили, що це — артилерійський снаряд калібром 122 мм із підривачем. Хоч його корпус і був вкритий значним шаром іржі, але, за висновком фахівців, цей боєприпас є надзвичайно вибухонебезпечним.
Відтак його було вилучено із застосуванням усіх заходів безпеки з вулиці райцентру та згодом знешкоджено у відповідному місці.
Чоловік, як з’ясувалося, 56-річний житель райцентру, пояснив, що знайшов цей снаряд за містом та збирався видати його працівникам поліції. Нині ця інформація перевіряється.
ЗА РОЗТРОЩЕНИЙ БАНКОМАТ — НА ЛАВУ ПІДСУДНИХ
До чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції надійшла заява від представника ПАТ «ПриватБанк» про те, що невідома особа по вулиці Юрія Глухова, 62А, у місті Новограді-Волинському пошкодила банкомат відділення «ПриватБанку».
Під час оперативно-профілактичного відпрацювання працівниками кримінальної поліції встановлено, що 05.02.2017 року, о 02 годині 19 хвилин, по вулиці Юрія Глухова, 62А, у місті Новограді-Волинському, уродженець та мешканець міста Новограда-Волинського, 1996 року народження, грубо порушуючи громадський порядок, з мотивів явної неповаги до суспільства пошкодив банкомат «ПриватБанку», а саме — скло та монітор, чим заподіяв ПАТ «ПриватБанк» матеріального збитку на суму 6000 грн.
За даним фактом ведеться перевірка Новоград-Волинським ВП за ч.1 ст.296 КК України.
ЗІТКНУЛИСЯ ДВА «ВАЗи»
Повідомлення про ДТП надійшло до поліції 3 березня після півночі. На місці пригоди працівники слідчо-оперативної групи Новоград-Волинського відділу поліції з’ясували, що на одній із вулиць міста сталося зіткнення автомобілів «ВАЗ-21099» та «ВАЗ-11183».
За попередньою інформацією, близько 00:15, водій автомобіля «ВАЗ-21099», 24-річний житель райцентру, рухаючись вулицею, не вибрав безпечної дистанції та вчинив зіткнення з автомобілем «ВАЗ-11183», під керуванням 27-річного місцевого жителя, що рухався у попутному напрямку.
У результаті ДТП травми отримав пасажир автомобіля «ВАЗ-21099», 39-річний місцевий житель. Його було госпіталізовано до травматологічного відділення місцевої лікарні. Нині триває з’ясування обставин події.
КОНОПЛЯ — У ТРУСАХ…
Доволі кумедним сталося виявлення наркотичних речовин співробітниками Новоград-Волинського відділу поліції 4 березня.
Так, близько першої години, поліцейські зупинили одного з мешканців Новограда-Волинського (по вулиці Житомирській, біля будинку №76), який міг при собі зберігати наркотичні речовини.
Як виявилося, два паперових згортки з рослинною сумішшю, зовні схожою на марихуану, звягельчанин зберігав у спідній білизні (трусах).
Цього разу вилучено речовину вагою близько 8 г, яку хлопець зберігав для власного споживання.
ЖІНКА РОЗБИЛАСЯ НАСМЕРТЬ, ВИСТРИБНУВШИ З ВІКНА ПАЛАЮЧОЇ КВАРТИРИ
У Житомирській області, під час пожежі, з вікна квартири на четвертому поверсі вистрибнула жінка. Від отриманих травм потерпіла, 1961 року народження, померла в районній лікарні. Про це повідомили в Управлінні цивільного захисту населення Житомирської ОДА.
«1 березня в селищі Грозино Коростенського району виникла пожежа в однокімнатній квартирі чотириповерхового житлового будинку. Господиня квартири, 1961 року народження, рятуючись від вогню, вистрибнула з вікна четвертого поверху. На жаль, від комбінованих травм жінка померла в районній лікарні», — повідомили в ОДА.
Причини виникнення пожежі з’ясовують фахівці.
«VOLKSWAGEN» ЗІШТОВХНУВСЯ З «MERCEDES»
2 березня, близько 11:40, на 246-му км траси «Київ-Чоп» у Житомирській області сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автомобілів «Volkswagen» та «Mercedes».
«За попередніми даними, автомобіль «Volkswagen», рухаючись у напрямку Житомира, здійснив випередження двох автомобілів, не врахував дорожньої обстановки та здійснив різкий маневр. Попереду рухався автомобіль «Mercedes», в який і врізався «Volkswagen». Від удару автомобіль перекинувся. Водій госпіталізований», — розповіли у патрульній поліції.
У НОВОГРАДІ ГОРІВ ДАХ БУДИНКУ
5 березня, близько опівночі, у Новограді-Волинському, у приватній оселі, виникла пожежа. Про загоряння будинку повідомили Службу порятунку «101».
Коли рятувальники прибули на місце пожежі, полум’ям було охоплено дерев’яне перекриття будинку. Осередок займання знаходився на стелі, поблизу димаря пічного опалення.
Вогнеборці приступили до локалізації пожежі, яку повністю вдалося ліквідувати лише через дві години. Полум’ям знищено 24 кв. м дерев’яного перекриття житлової споруди. Загиблих та травмованих немає.
Можливою причиною виникнення пожежі могла стати несправність димаря пічного опалення.
У ЗВЯГЕЛЬЧАНИНА ВИЛУЧИЛИ НАБОЇ ДО СНАЙПЕРСЬКОЇ ГВИНТІВКИ ТА КАСТЕТ
У Новограді-Волинському 4 березня, о 13:20, у ході проведення оперативно-профілактичної операції «Зброя та вибухівка» по вулиці Леваневського, біля будинку №15, було зупинено громадянина, якого поліцейські запідозрили у зберіганні заборонених предметів.
На місце події викликали слідчо-оперативну групу. Слідчим, у ході поверхневого огляду мешканця Новограда-Волинського, у лівій кишені штанів було виявлено 9 набоїв калібру 7,62х54 та в правій кишені кофти — металевий предмет, зовні схожий на кастет.
Перевірку за ч.1 ст.263 КК України проводить Новоград-Волинський відділ поліції.
У «ВОПАК» — ПО «ДЖЕК ДЕНІЕЛС»
3 березня, о 15 год., до чергової частини Новоград-Волинського ВП ГУ НП в Житомирській області надійшло телефонне повідомлення від начальника охорони супермаркету «Вопак» про крадіжку алкогольних напоїв.
У ході перевірки встановлено, що 23.02.2017 року, о 21:28, невідома особа, перебуваючи в торговому залі супермаркету «Вопак» у Новограді-Волинському, по вул.Шевченка, 54, шляхом вільного доступу, таємно викрала пляшку віскі (0,5 л) марки «Джек Деніелс» вартістю 309,24 грн.
Із місця події вилучено відео з камер спостереження.
Під час оперативно-розшукових заходів працівниками кримінальної поліції Новоград-Волинського ВП було встановлено, що дану крадіжку скоїв житель Новограда-Волинського.
БІЛЯ КАФЕ «ЗОЛОТА ПІДКОВА» ПОЛІЦЕЙСЬКІ ВИЛУЧИЛИ НАРКОТИКИ
3 березня, близько 11 години, по вулиці Житомирській, 110, біля літньої тераси кафе «Золота підкова», у місті Новограді-Волинському було зупинено звегельчанина, якого поліцейські запідозрили у зберіганні наркотичних засобів.
На місце події прибула слідчо-оперативна група. Під час проведення слідчим огляду у непрацюючого мешканця Новограда-Волинського виявлено поліетиленовий пакет із рослинною сумішшю, ззовні схожою на марихуану, вагою близько 8 г.
За даним фактом ведеться перевірка Новоград-Волинським відділом поліції за ч.1 ст.309 КК України.
ПОБЛИЗУ с.ПОВЧИНЕ СТАЛАСЯ ДТП
4 березня, близько 6 години, на автодорозі «Корець-Повчине» (біля с. Повчине Новоград-Волинського району) сталася дорожньо-транспортна пригода. Водій мотоцикла «Вайпер», рухаючись у напрямку міста Новограда-Волинського, не впорався з керуванням та скоїв зіткнення з «вазівкою». Автомобіль «ВАЗ-2107» рухався у зустрічному напрямку.
У результаті ДТП водій мотоцикла отримав ушкодження у вигляді перелому кісток тазу та був доставлений у приймальне відділення Корецької лікарні для надання медичної допомоги.
04141.com.ua

ПОКАРАНО ДЕПУТАТА ЗА ДОПУЩЕННЯ КОНФЛІКТУ ІНТЕРЕСІВ
Новоград-Волинською місцевою прокуратурою забезпечено розгляд у суді адміністративного протоколу про вчинення депутатом Суховільської сільської ради правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбаченого ч.1, 2 ст.172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Йдеться про те, що депутат сільської ради, діючи умисно, з корисливих мотивів, неодноразово порушував вимоги антикорупційного законодавства, допустивши конфлікт інтересів.
Зокрема, беручи участь у засіданнях сесій, особисто проголосував спочатку за прийняття позитивного рішення про надання своїй дружині дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж земельної ділянки в натурі для безоплатної передачі у власність для спорудження та обслуговування житлового будинку, а потім — про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж цієї ж земельної ділянки.
Таким чином депутат, усвідомлюючи, що у його діяльності виник реальний конфлікт інтересів, не повідомив про це присутніх на засіданнях сесій депутатів та не вжив заходів щодо недопущення його виникнення.
Постановою суду депутата сільської ради Новоград-Волинського району визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.1, 2 ст.172-7 КУпАП та накладено на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 грн.
Прес-служба прокуратури Житомирської області